2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Ismét akcióban a ligetvédők

2016. július 22., péntek 12:05, frissítve: péntek 12:13

Újra akcióba lendültek a ligetvédők a Városligetben. Egy kisebb csoport reggel eltorlaszolta a Kertem kijáratát, hogy a bontásból érkező teherautók ne tudják elhagyni a területet.

A környezetvédők azért nem hagyták távozni a teherautókat, mert a törmelékben, amit szállítanak, azbeszt is lehet. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy ezért pusztulnak tömegesen a kacsák a városligeti tóban. A kormányhivatal munkatársai időközben megérkeztek a Ligetbe, most mintát vesznek a „gyanús” törmelékekből.

„Blokkoljuk ezeket a kamionokat, addig nem tudjuk őket felelősen elengedni, amíg nem győződünk meg arról, hogy valóban nincsen azbeszt a szállítmányban. A Liget Zrt. maga vallotta be, hogy van az épület bontási területén, ennek ellenére, illetve azt is nyilatkozták, hogy abba fogják hagyni a munkálatokat addig, amíg ez be nem bizonyosodik. Ez nem így van, a munkálatok a mai nappal is folytatódtak, illetve a kamionok folyamatosan szállítják a sittet, felelős állampolgárokként úgy érezzük, hogy ez elfogadhatatlan, hogy a városban azbeszttel jöjjenek-menjenek” – közölte a Hír TV-vel Horváth Nóra ligetvédő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!