2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Iskolás lánnyal lehetett viszonya a KDNP-s alpolgármesternek

,

2017. február 8., szerda 20:27, frissítve: szerda 21:08

Általános iskolás tanítványával folytatott viszonya miatt mondhatott le a körmendi kereszténydemokrata alpolgármester – tudta meg a Nyugat.hu. Szabó Ferencet a most 16 éves lány szülei jelentették fel. A KDNP egyelőre kivár, csak akkor zárja ki a pártból a politikust, ha bebizonyosodik bűnössége.

„Hol is vagyunk, kik is vagyunk, honnan jöttünk, kozmikus lények vagyunk-e esetleg mi is, vagy hogyan kerültünk a Földre egyáltalán?” – Ez a KDNP-s Szabó Ferenc bevezetője az emberiség rejtett története című előadásához.

Körmend volt alpolgármestere a Nyugat.hu információi szerint általános iskolás tanítványával folytatott viszonya miatt mondhatott le tisztségéről. Úgy tudják, az 56 éves kereszténydemokrata politikus hosszú ideig viszonyt folytatott egy tanítványával, aki most 16 éves. A gyanú szerint a kapcsolat kezdetén a lány gyermekkorú volt. A helyieket megdöbbentette a botrány.

„Erről senki nem tudott. Ez mind titokban, mindenki háta mögött zajlott, ami nekem meglepő, hogy ezzel mindenkit becsapva, egy egész várost becsapva működött közre a város dolgaiban” – fogalmazott egy körmendi lakos.

A lány apja tett feljelentést, az Atv.hu-nak azt mondta, reméli, hogy a rendőrség a végére jár a dolognak. A szülők értesítették a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot is.

„Ez akkor sem lenne magánügy, ha egy 16-17 éves lánnyal járna egy 56 éves KDNP-s politikus. Így meg, hogy pedagógus, erkölcsi, politikusi normák is sérülnek. Úgy gondolom, hogy ez végképp nem magánügy” – mondja Varga Tamás, az Együtt körmendi választókerületi elnöke.

„Édesanyaként azt kell mondanom, hogy ennél borzasztóbb cselekedet nem sok történhet, hogy egy gyereklánnyal egy politikus, egy pedagógus visszaéljen, és viszonyt folytasson” – véli Bangóné Borbály Ildikó szocialista országgyűlési képviselő.

Szabó Ferenc lemondott alpolgármesteri tisztségéről, önkormányzati képviselői mandátumát azonban megtartotta. A Fidesz szerint ha a vádak igazak, akkor a politikus méltatlan az emberek bizalmára. „Ez egy olyan morális probléma, amit nem szabad megengedni senkinek, és ebben az értelemben nincs helye a közéletben olyan embernek, aki ilyent tesz, ha ezek a hírek igazak” – jelentett ki Kósa Lajos frakcióvezető.

Egy pedofiltérkép felrajzolását és a kémiai kasztrálás bevezetését sürgeti a Jobbik. „Országos szinten nagyon fontosnak tartjuk az úgynevezett kémiai kasztrálás intézményét azok esetében, akik gyermekeket veszélyeztethetnek, vagy olyan környezetben fordulnak elő, hogy a jövőben nem zárható ki hasonló cselekmények elkövetése” – nyilatkozta Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.

A politikus pártja egyelőre kivár. A KDNP abban bízik, Szabó Ferenc önként kilép. Harrach Péter szerint kizárásról akkor lehet szó, ha bebizonyosodik a bűnössége.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!