2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Iskolák: önkormányzati szerepvállalást remél a pedagóguskar

2016. június 11., szombat 08:15, frissítve: szombat 10:54

Megérti azokat az érzéseket, hogy az állam nem bizonyult minden esetben jó gazdának, és reméli, hogy az önkormányzatok kapnak szerepet az iskolák működésében – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Horváth Péter.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke ugyanakkor bízik abban, hogy az oktatási kerekasztalon kidolgozott reformjavaslatok javítani fogják az iskolák, a tanárok helyzetét. Horváth Péter szerint az, hogy az intézmények üzemeltetése is teljes egészében állami kézbe kerül, nagyon nagy felelősséget ró a tankerületek vezetőire, és nagyon komoly változtatást jelent az eddigiekhez képest.

„Nyilvánvalóan azt gondolom, itt lesznek problémák, nem is lehet vitás, mindig lesznek egy nagy rendszer átalakításánál, bizonyos értelemben az iskolák részéről is türelem kell – ami nem túlságosan nagy, valljuk be –, de reményeim szerint, hogyha minden a terveknek megfelelően alakul, és megfelelően bölcs lesz mindenki, akkor akár egy olyan rendszer is létrejöhet, ahol az önkormányzatok is szerepet kaphatnak, mert például a győri iskolák továbbra is győri iskolák lesznek” – mondta Horváth Péter.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!