2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Irigyeire mutogat a vádlottak padjáról a polgármester

2017. március 23., csütörtök 16:07, frissítve: csütörtök 16:07

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség a Baranya megyei Gilvánfa korábbi teljes képviselő-testületét. A vád szerint az elkövetők csaknem kétmillió forintot saját céljaikra fordítottak a kizárólag romák lakta falu pénzéből.

Gilvánfa korábbi polgármestere, alpolgármestere és a képviselő-testület további öt tagja állt bíróság elé. A vádirat szerint kilenc bűncselekményt követtek el a tisztségükkel összefüggésben.

Többször előfordult például, hogy a település pénzét egymás közt osztották el, amit fiktív számlákkal próbálták igazolni. Kétszer pedig közpénzből családtagjaikkal együtt Horvátországba mentek nyaralni. Saját céljaikra költötték emellett 2013-ban a vízelvezető árok miatt kivágott fák eladásából származó bevételt is.

„A vádlottak a tűzifa értékesítéséből befolyt, az önkormányzatot illető pénzt nem önkormányzati cél érdekében használták fel. Nem fizették be az önkormányzat pénztárába, így megszegték az önkormányzati törvény 78. rendelete 1. bekezdésébe foglalt rendelkezést. Egymás közt ismeretlen arányban elosztották ezt a pénzt” – mondta Németh Gábor ügyész.

Az ügyészség szerint csaknem kétmillió forintot költöttek magukra. Az elsőrendű vádlott polgármester ártatlannak vallotta magát, szerinte minden szabályszerű volt. B. László azt állítja, személyes bosszú miatt került a vádlottak padjára, irigyei jelentették fel.

A hét vádlott közül négy, köztük a volt polgármester, most is a képviselőtestület tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!