2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Ipari méreteket ölt az áfacsalás

2016. január 29., péntek 10:16, frissítve: hétfő 10:59

Fazekas Sándor a Hír Televíziónak azt mondta: az ügy nem miniszteri szintű kérdés, úgyhogy a részletekkel nem foglalkozik.

Ipari méreteket ölt az élelmiszeriparban az áfacsalás, a fekete- és a szürkegazdaság – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a helyzetet feltáró tanulmány publikálását az agrártárca megtiltotta. A bürokráciacsökkentéssel a Földművelésügyi Minisztériumba olvadó Agrárgazdasági Kutató Intézet 2014 júniusára elkészült és titkosított tanulmánya szerint a magyar sertéstermelők a szaporulat egy részét eltitkolják, felnevelik, és feketén levágják. Előfordult olyan például, hogy papíron ezer disznót szállítottak Ausztriába, de abból csak 800 érkezett meg. A becsült adatok szerint 2012-ben elérhették az 1200 milliárd forintot a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői által eltitkolt jövedelmek.

Fazekas Sándor a Hír Televíziónak azt mondta: az ügy nem az ő hatáskörébe tartozik. „Minden héten több tanulmány is készül, úgyhogy a részletekkel nem foglalkozom, ez nem miniszteri szintű kérdés” – vélekedett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!