2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

„Inkább menjünk lassan, de helyesen”

2017. augusztus 14., hétfő 21:56, frissítve: kedd 11:55

Füves pályán, aszfalton és elméletben is kipróbálhatták magukat azok a motorosok, akik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ingyenes motoros tréningjén vettek részt a Hungaroringen. A szervezők szerint a felhozatal vegyes, régi motorosok és friss jogosítvánnyal rendelkezők is jelentkeztek a továbbképzésre.

Több tucat motoros vette a Hungaroring felé az irányt. A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tizedik éve szervez nekik tréninget.

„Ami a közúton problémát szokott okozni, az a terepmotorozásánál jó móka… – hangzott el az elméleti előadáson”

Az elméleti képzést gyakorlati tréning követte. „Inkább menjünk lassan, de helyes nyomvonalvezetésen” – tanácsolta az egyik oktató.

A résztvevők között akadtak rutinos veteránok és kezdők is. Az ingyenes rendezvény népszerű a motorosok körében, idén kétszer hirdették már meg, de még így is négyszeres a túljelentkezés.

„Hatvan főt tudunk egyszerre foglalkoztatni a három helyszínünkön. Nagyon nagy múltra tekint vissza, hiszen 10-12 éve minden évben megrendezzük ezt a baleset-megelőzési prevenciós programot a motorostársadalom részére” – emelte ki Nádházi Brigitta, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési csoportvezetője.

Az aszfaltpályán az alacsony sebességű manőverezést gyakorolhatták a sofőrök.

„Ennek a gyakorlatsornak, amit itt, a pályatesten hajtunk végre, alacsony sebességű manőverezés, nézőpont-kiválasztás, a fék és a gáz összhangban történő használata, és ez mind összességében, együttesen használva hozzásegíti őket ahhoz, hogy a közlekedésben, bent a városi közlekedésben biztonságosan tudjanak közlekedni” – magyarázta Horváth Miklós, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros vezetéstechnikai vezető oktatója.

Tavaly több mint 600 balesetet okoztak motorosok. 2005-ben még több mint 800 motorbaleset történt az utakon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!