2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Indoklás: gyurcsányista lapnak nem jár támogatás

2016. május 4., szerda 23:14

Gyurcsányista lapnak nem jár állami támogatás – ezzel indokolta a Nemzeti Kulturális Alap szépirodalmi kuratóriumának tagja, hogy miért nem javasolta a Mozgó Világ nevű folyóirat támogatását.

Csontos János, aki a kormánypárti Magyar Időknek is dolgozik, egy újságírói kérdésre árulta el: a kiadvány tavaly decemberben már kapott 4 millió forintot az alaptól, de ő azt is ellenezte. Azt mondta: a volt miniszterelnök intézményrendszeréhez tartozó folyóirat jól megél az állami támogatás nélkül is.



„Nem szorul rá az NKA kevés forrásának a pótlólagos támogatására sem. Amíg én kurátor vagyok, addig nulla forintot fogok javasolni a Mozgó Világnak azért, mert Gyurcsány Ferenc politikai felépítésének a háttérintézményének tartom. Tessék visszakeresni, hány Gyurcsány-interjú volt benne. Nem hiszem, hogy a magyar szépirodalmi és folyóirat-kultúrának ilyen patyomkin intézményt kellene támogatni” – fejtette ki Csontos János.

Az NKA alelnöke szerint Csontos felnőtt ember, ezért azt mond, amit akar, de a szervezet nevében elhatárolódott véleményétől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!