2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Imaláncot indítottak Orbán Viktorért

,

2016. november 1., kedd 17:55, frissítve: kedd 17:57

A kezdeményezés a szlovákiai Ipolybalog plébánosához, György Ferenchez fűződik – írja az Új Szó. Kiss Ulrich jezsuita szerzetes szerint az imaláncot elindító atya nem a magyar kormányfőért indította el az imaláncot, Orbán hívei félremagyarázzák az eredeti szándékot.

A könyörgés célja, hogy a magyar miniszterelnöknek legyen elég ereje az Európai Unió elleni harchoz – olvasható a lapban. Egy Rómában élő bencés szerzetes írta a fohászt, amelyet az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át, naponta öt percen keresztül kell mondaniuk. A Szlovákiai Püspökök Konferenciája magánkezdeményezésnek tartja az imaláncot, így nem foglalkoznak vele.

 

Kiss Ulrich jezsuita szerzetes szerint az imaláncot elindító atya nem a magyar kormányfőért indította el az imaláncot, Orbán hívei félremagyarázzák az eredeti szándékot. „Csak az zavar engem, hogy a kommentárok elszakadnak mind az eredeti imától, mind a Kühár Atya szándékától. És én azt gondolom, hogy nem egy kóser, nem egy katolikus dolog, hogy egy imát politikai célra használunk” – mondta a Hír TV-nek Kiss Ulrich jezsuita szerzetes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!