2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Így segítenek a fogyatékkal élőknek

Székesfehérváron átadták a Fejér Megyei Esélyteremtési Irodát, amelyet a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány működtet. Önkéntesek is segítenek az irodán, ahol információval, programokkal és szakmai rendezvényekkel várják a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő embereket.

„Játszunk velük és foglalkozunk velük, és látják ők is, hogy nem hagyjuk őket cserben és segítünk nekik és nem hagyjuk cserben őket” – fogalmazott az egyik önkéntes kislány. Így segítenek a fogyatékkal élőknek a székesfehérvári gyerekek. Le is rajzolták a közös programokon szerzett élményeiket, amit a Civil Központ épületében lehet mostantól látni. Itt adták át a Fejér Megyei Esélyteremtési Irodát, ahol hetente két
alkalommal önkéntesek is dolgoznak.

Programokkal, szakmai rendezvényekkel is várják mostantól az érdeklődőket. Elsősorban a fogyatékkal élőknek és a hátrányos helyzetű embereknek segítenek az információs iroda munkatársai.

– Ennek a működését a kormányzat és a tárca központi költségvetésből tudja támogatni, ez 7 millió forintot jelent az egyes megyékben – közölte Fülöp Attila államtitkár-helyettes.

A megnyitón Soltész Miklós, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár 25 betegágyat adott át a Fejér megyei idősotthonoknak. Pályázat útján juthattak hozzá a szociális intézmények a hidraulikus ágyakhoz, amelyeket a szegedi Csillag börtön lakói gyártanak. Idén 1700 darab készült el belőle.

– Egy kicsit szolgálják azoknak az embereknek az életét, akik viszont nem tehetnek róla, hogy szenvednek, nem tehetnek róla, hogy fogyatékosok, hogy idősekként nehezen élik az életüket, így talán a társadalmi felelősségvállalásuk is sokkal nagyobb lesz – fogalmazott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A család, esélyteremtési és önkéntes házak hálózatához az országban 19 megyei és egy fővárosi intézmény tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!