2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Így készül a nyári szezonra a mentőszolgálat

2016. június 28., kedd 20:34

Több mentőautóval és új mentési pontok kialakításával készült fel a nyári szezonra az Országos Mentőszolgálat. Sármelléken és Balatonfüreden helikopterek is állomásoznak.

„Találkozunk olyanokkal, akik ittasan, felhevült testtel ugranak a vízbe, találkozunk sajnos olyan esetekkel, amikor a kisgyereket magára hagyják, és amire megtalálják a vízben, már az újraélesztésre sincs esély” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Nyáron másfélszer annyi esethez riasztják a mentőket a Balaton térségében, mint a többi évszakban. „Több mentőkocsival, hosszabb, megerősített szolgálatban vigyázunk az üdülők biztonságára, ráadásul speciális mentőegységek is bekapcsolódnak, ilyen például a gyermek-mentőorvosi kocsi, amely Balatonlelléről vethető be, illetve a térségben két mentőhelikopterünk is ügyeletben van, a tapasztalatok szerint rájuk is sokszor van szükség” – tette hozzá Győrfi Pál. Légi mentők Balatonfüreden és Sármelléken állomásoznak. Ha kell, Pécsről vagy Budaörsről is riasztható a helikopter.

A speciális gyermekdefibrillátor mellett egyéb életmentő felszerelés is megtalálható a gyermekmentő alapítvány autójában. Június eleje óta 45 esetet láttak el. „A tavaly nyári időszak során 360 esetet láttunk el, vegyesen gyermekeket és felnőtteket, több sikeres újraélesztésünk is volt, és gyakorlatilag minden előfordult, traumatológiai, belgyógyászati eset, nagyon sok allergiás rosszullét” – nyilatkozta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke.

Az Országos Mentőszolgálattal az idén is szorosan együttműködnek a vízi mentők. A Balatonon már két sürgősségi mentőhajó üzemel, mindkettő az északi parton állomásozik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!