2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:50

Belföld

Iskolaigazgatókat neveztek ki a fővárosban

Több mint négyszáz általános-, és középiskolai igazgató vehette át kinevezését. Az ünnepélyes átadón az oktatási államtitkár azt hangsúlyozta: az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon olyan mértékű iskolafejlesztés, mint a mostani. Bódis József kiemelte: az iskolai szélessávú internet kiépítésére mintegy 26 milliárd forintot fordított a kormány, és kiemelt szerepe lesz a digitális oktatás fejlesztésnek is.

  • Iskolaigazgatókat neveztek ki a fővárosban

Név szerint szólították az általános-, és középiskolai igazgatókat a színpadra. Összesen 463 frissen kinevezett intézményvezető vehette át megbízását. A Klebelsberg Központ elnöke arra biztatta a megjelenteket, hogy folytassanak párbeszédet, a jó gyakorlatokat pedig osszák meg egymással.

„Jó a partneri kapcsolat legyen, mind a pedagógusokkal, mind a szülőkkel és egymással is. Nagyon fontos, hogy azokat a jó gyakorlatokat, tapasztalatokat meg tudják egymás között osztani, ami bizony nagy segítség lehet a munkájuk során. Azt kérem, hogy a tankerületi igazgatókhoz is forduljanak bizalommal, hiszen ők is azért vannak, hogy ha ne adj' Isten egy kicsit rögösebbé válna az út és egy bizonyos problémák előjönnének, akkor azokat minél előbb sikerüljön megoldani, és mindezt úgy, hogy a legkevesebb érdeksérelem történjen” – fogalmazott Hajnal Gabriella.

Az oktatási államtitkár is összefogásra szólított fel, de az iskolai fejlesztéseket is kiemelte.

„Fontos cél, hogy jövőre minden ötödikes kezébe tablet kerüljön és megtanítsák a használatát is. Az országban több, mint 500 iskolában indultak felújítások, bővítések, épülnek tornatermek, tanuszodák is. Elmondható, hogy ilyen volumenű iskolafejlesztés az utóbbi 30 évben nem volt Magyarországon. A fejlesztés csaknem kétszázezer általános-, és középiskolás diákot érint, akiknek tanulókörnyezete kifejezetten korszerűvé válik” – mondta Bódis József.

Az államtitkár hangsúlyozta: az elmúlt években mintegy 26 milliárd forintból bővítették az iskolai szélessávú internet elérhetőségét, a cél pedig a digitális oktatás fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!