2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Ifjabb Vidnyánszky Attila és Vecsei Miklós is Junior Prima díjat kapott

2016. szeptember 28., szerda 20:33

Hetedik alkalommal díjazták a legtehetségesebb színház- és filmművészettel foglalkozó fiatal, harminc év alatti művészeket a Junior Prima díjak átadásán. Az idei díjazottak között nagy számban kaptak helyet az alternatív színházak művészei, alapítói.

„Talán az övék volt a legjobb, legokosabb, legtárgyilagosabb, legszakszerűbb. Végül nem nyerték el ezt a címet, amint várható volt.” A K2 társulat alapítóit méltatta Bálint András rendező a hetedik alkalommal átadott színház- és filmművészeti Junior Prima díj ünnepélyes átadásán. A K2 társulat vezetői az Újszínház élére is pályáztak – eredménytelenül.

Díjat kapott ifjabb Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának és Vecsei Miklós Hasi, a Máltai Szeretetszolgálat alelnökének fia is, akiket alkotópárosként, megosztva díjaztak.

„Minket Marton László vett fel az osztályba 2010-ben, és onnantól kezdve folyamatosan együtt dolgozunk. Nemcsak osztálytársak és nemcsak rendezők-írók-színészek, hanem barátok is vagyunk, és egész nagy az a baráti társaság, amellyel együtt dolgozunk. Vannak társaink, és azt hiszem, hogy a csapattal – amellyel eddig az előadásokat létrehoztunk – együtt kaptuk a díjat, nemcsak mi ketten” – fogalmazott ifjabb Vidnyánszky Attila.

Junior Prima díjat kapott az alternatív mozgásművészetet bemutató Nylon Group egy tagja, Eke Angéla is.

Eszenyi Enikő szerint a zsűri célja volt, hogy a kőszínházakon kívüli művészekre is nagyobb figyelem irányuljon. „Nagyon fontosnak tartottuk idén, hogy ők is megjelenjenek, hiszen az ő munkájukat is ugyanúgy figyelemmel kísérjük” – mondta a Vígszínház igazgatója.

A díjazottak az elismerés mellé 2 millió forintot kapnak művészeti tevékenységük támogatásaként.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!