2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Időközi választások a fővárosban

,

2017. április 23., vasárnap 18:40, frissítve: vasárnap 20:03

Budapest két kerületében is időközi választást tartottak ma – mindkét esetben képviselőt választottak.

A VIII. kerületben indult Pityinger „Dopeman” László is, aki a Hír TV-nek azt mondta, készen áll arra a feladatra, hogy jobb irányba változtasson a kerület dolgain.

„Bízom benne, hogy most már valami azért megmozdul az emberekben, és tulajdonképpen a partvonalra szorított emberek hoznak döntést ma, azt hiszem, az az én személyem irányába fog elmozdulni. Amennyiben az sem mozgatja meg az embereket, hogy közvetlenül is meglopják őket, nemcsak a közpénzzel játszadoznak, akkor nem tudom, mit lehetne még csinálni. Én tettem egy ajánlatot, innentől kezdve az emberek kezében van a döntés” – mondta az MSZP támogatásával, de függetlenként induló egykori előadó.

Mindkét kerületben hat jelölt indult az egyetlen képviselői helyért. A VIII, kerület 6. választókerületében azért írtak ki időközi választást, mert lemondott az egyik kormánypárti politikus. A XIV. kerület 3-as számú választókerületében a közgyűlési többség múlik a voksoláson – a tavaly januárban eltűnt MSZP-s Sápi Attila helyét kell betölteni.

18 óráig a VIII. kerültben 15,66 százalék volt a részvételi arány. Zuglóban a 17 órai adatok alapján pedig 22,4 százalék. Munkatársunk szerint az ellenzékiek mindkét kerületben azt jelezték, hogy bizonyos jelöltek szavazatokat vásároltak maguknak 2-5 ezer forintért. Minden esetet bejelentettek az illetékes választási bizottságnál. A XIV. kerületi fideszes jelölt jelenleg is a szavazóbizottság meghallgatásán van. Őt egy magánszemély jelentette fel, aki szerint a jelölt 5 ezer forintért szavazatokat vásárolt. A kerület fideszes alpolgármestere szerint az állítás abszurd.

A baloldali támogatású jelöltek úgy nyilatkoztak, rontják egymás esélyeit azzal, hogy mindannyian külön-külön baloldaliként indultak.

Szavazni este 7 óráig lehetett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!