2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Idén sincs magyar egyetem a világ 500 legjobbja között

  • Idén sincs magyar egyetem a világ 500 legjobbja között

Nincs magyar egyetem a világ 500 legjobb felsőoktatási intézménye között – a Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2018-as rangsorában.

Az legjobb eredményt az ELTE érte el, amely – tavaly képest két helyet rontva – az 514. helyen végzett. A Szegedi Egyetem az 588., míg a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 707. Az ezres listára még a Debreceni Egyetem fért fel 969.-ként.

Az élmezőnyben nincs jelentősebb változás az egy évvel korábbihoz képest. A listát továbbra is az amerikai Harvard Egyetem vezeti, megelőzve a szintén amerikai Stanford Egyetemet, valamint a brit Cambridge Egyetemet. Az első 20-ban 16 amerikai egyetem található.

A Közép-Európai régióból cseh, szlovén, szerb, valamint lengyel egyetemek is szerepelnek az első 500-ban.

A prágai Károly Egyetem a 207., a Belgrádi Egyetem a 355., a Varsói Egyetem a 391., a szintén lengyel Jagelló Egyetem a 428., míg a Ljubljanai Egyetem 477.

A teljes rangsort ITT tekintheti meg!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!