2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Huszonkét milliárd forintos költségvetésből újult meg a csepeli Jedlik Ányos Iskola

Felújított és kibővített épületben kezdődök meg a tanév a Jedlik Ányos iskolában, Csepelen. A köznevelési államtitkár azt mondta: egy ellenzéki politikus nehezményezte, hogy az új iskolában egy kápolna is kialakításra került. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: fel kell vállalni, hogy az oktatási rendszer nemzeti alapon áll. Hozzátette, hogy ezzel próbálják ellensúlyozni a világhálóról nap mint nap a gyermekekre ömlő globalista környezetet.

  • Huszonkét milliárd forintos költségvetésből újult meg a csepeli Jedlik Ányos Iskola

Jó hangulat jellemzi napjainkig az 1952-ben megnyitott Jedlik Ányos Iskolát Csepelen. Most pedig az új tanév teljes megújulást is hozott az intézmény életében. A múlt emlék, a jelen ajándék, a jövő titok. Az iskola vezetője ezzel az indiai mondással fogadta a diákokat.

Az iskola 22 milliárd forintos beruházásból újult meg, jelentős állami segítséggel. Közel 700 új tanuló kezdheti meg a tanulmányait az ország most már egyik legmodernebb oktatási intézményében.

"Mondhatom, hogy Magyarország, vagy akár Közép-Európa legnagyobb beruházása valósulhatott meg itt az elmúlt években, gyönyörű, fantasztikus épületben folytatódhat ettől a tanévtől a Jedlikben az oktatás. Több mint 700 tanuló, több mint 70 pedagógus. Eddig is egy kiváló iskola volt a Jedlik, most pedig mindent megkaptak ahhoz, hogy a teljesítményük tovább javulhasson" - mondta Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár.

Az iskola tanulója volt Németh Szilárd kormánybiztos is. A megnyitó előtt, egy Jedlik Ányos emlékérmet adott neki az intézmény, ezzel köszönve meg, hogy segített a felújításban.

Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!