2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hosszú 25 milliót kap, Medgyessy tagad

2017. március 19., vasárnap 09:35, frissítve: vasárnap 10:28

Tagadta személyes felelősségét a metróügyben Medgyessy Péter, Orbán folyamatos füttyszó mellett Brüsszelezett a nemzeti ünnepen. 25 millióért feszít majd a júliusi vizes-vb plakátjain Hosszú Katinka. Heti összefoglalónk.

Győzött a papírforma az elnökválasztáson: a második körben befutott a kormánytöbbség jelöltje, a jelenlegi államfő, Áder János. A baloldal Majtényi László személyében saját jelöltet állított, a Jobbik pedig nem vett részt a voksolásban.

Folyamatos füttyszó mellett Brüsszelezett Orbán Viktor a nemzeti ünnepen. A március 15-i állami ünnepség részeként a Múzeum körútnál mondott beszédet a miniszterelnök, ahol arról beszélt, hogy a nemzetközi pénztőkének és Brüsszelnek sem a magyarok múltja, sem a jövője nem számít. A tömeg egy része az Együtt felhívására fütyüléssel és bekiabálásokkal zavarta a beszédet.

Tagadta személyes felelősségét a metróügyben Medgyessy Péter a parlament gazdasági bizottságának meghallgatásán. A volt miniszterelnök azt mondta: a metrópályázat és az erről szóló döntések is azután történtek, hogy ő lemondott.

A magyar kormány is beszállt a sörgyárak vitájába. Lázár János és Semjén Zsolt nevével jegyzett törvénymódosítás akár két év börtönnel büntetné a vörös csillaggal vagy akár a horogkereszttel ellátott termékek forgalmazását. Ezzel számos, a kereskedelemben kapható termék, például sör, ásványvíz, csokoládé és tornacipő forgalmazása is kérdésessé válna.

A munkavállalókkal és a kereskedőkkel is egyeztetett a gazdasági tárca a multikat érintő új javaslatcsomagról. A szakma szerint csak annyi biztos, hogy a tervek nagy része átgondolatlan, akár a parkolóhelyek megadóztatásáról, akár a kötelező létszámbővítésről van szó.

Külföld

Nem talált bizonyítékot Donald Trump lehallgatására az amerikai szenátus bizottsága sem. A republikánus elnök hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy demokrata elődje a kampány alatt lehallgattatta őt.

50 ezer munkahelyet teremt Mexikó az USA-ból kitoloncolt állampolgárainak – jelentette be a közép-amerikai állam belügyminisztere.

Udvariasan, de feszülten nyilatkozott a Fehér Házban a kétórás, zárt ajtós tárgyalásukat követően Donald Trump és Angela Merkel. A két vezető nyilatkozataiból nem derült ki, miben állapodtak meg a külföldi kocsikra kivetett amerikai extravámmal kapcsolatban, azt viszont Merkel bejelentette, hogy Németország fokozatosan fokozatosan emeli a védelmi kiadásait.

Gazdaság

50-60 százalékos is lehet a munkaerőhiány az építőiparban – a szakma szerint. Az ágazat az idén komoly bővülésre számít az uniós beruházások újraindulásával, de már most sem találni elég szakmunkást. A munkaerőhiány miatt így megtorpanhat az építőipar várt növekedése.

Közmunkások és menekültek is dolgozhatnának az éttermekben. Ezt is tartalmazza majd az a javaslatcsomag, amelyet a munkaerőhiány miatt aggódó Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége állított össze és küld el hamarosan a nemzetgazdasági tárcához.

Sport

Hosszú Katinka 60 millióért feszít majd a júliusi vizes-vb plakátjain – írtuk meg korábban. Mára kiderült, a sajtóban megjelent hírekkel szemben 25 millió forintért, és nem hatvanért, vállalta Hosszú Katinka a szereplést. A szervező cég közleménye szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszónővel a BP2017 Nkft. reklámfilmben való szereplésre, reklámfelületekhez kapcsolódó fotózásra, közösségimédia-felületeken való szereplésre, rendezvényeken való részvételre kötött szerződést.

Ismét legyőzte Roger Federer Rafael Nadalt. A svájci teniszező ezúttal Indian Wellsben múlta felül a spanyolt. Kiesett Novak Djokovic is, aki az ausztrál Kyrgiostól kapott ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!