2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Hoppál nem válaszolt, az írók az utcára vonultak

2017. január 22., vasárnap 18:30, frissítve: vasárnap 18:37

A Tehetséggondozó Kft. támogatásáról a nagy év végi költekezés napjaiban döntött a kormány. A határozatban indokolás nem olvasható.

Hoppál Péter kulturális államtitkár érdemben nem válaszolt arra, hogy a döntést milyen szakmai elemzés előzte meg. A politikus a magyar kultúra napján tartott sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy az olyan nagyberuházásoknak köszönhetően, mint a városligeti Múzeumi Negyed, az államtitkárság költségvetése megduplázódott.

„Itt egy nagyon komoly szakmai tevékenységet folytató íróakadémia működik, amely ellentétben a többi ilyen korábbi kezdeményezéssel eddig nem részesült szakmai támogatásban, most tulajdonképpen az egyenlőtlenség megszüntetése történt meg” – mondta a kulturális államtitkár.

A kultúrpolitika ellen vasárnap írók, költők tiltakoztak. A József Attila Körnek, a Fiatal Írók Szövetségének és a Szépírók Társaságának nem tetszik, hogy a kormány indoklás nélkül adott 400 millió forintot a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. íróakadémiájának. A tehetséggondozó egyik vezetője Orbán János Dénes költő, író, a Magyar Idők nevű kormánylap rovatvezetője, Szőcs Géza volt kulturális államtitkár pártfogoltja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!