2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

HÖOK: A demonstráció ideje még nem jött el

2017. július 13., csütörtök 11:53

Egyelőre nincs napirenden, hogy demonstráljanak a felsőoktatási hallgatók az ösztöndíjak emelése érdekében, mivel folynak a tárgyalások a kormánnyal – mondta Newsroom című műsorunkban Gulyás Tibor HÖOK-elnök.

Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár korábban azt mondta a Hír Televíziónak, jogosnak tartja a hallgatók igényét a juttatások növelésére. Gulyás Tibor kiemelte, 40 százalékos emelést szeretnének elérni.

„Egy 40 százalékos emelést szeretnénk, ami az eddigi inflációval növelt mértéket jelentené. Ez nagyságrendileg a jelenlegi összeghez képest 12 milliárd forintot jelentene. Csak hogy a nézők tudják, körülbelül 28-29 milliárd forintot fordít jelenleg a kormány a hallgatói felsőoktatási ösztöndíjakra, ezt szeretnénk emelni, és emellett természetesen szeretnénk egy strukturális átalakítást is, aminek az lenne a célja, hogy ez az ösztöndíjrendszer, ez jól is működjön, hiszen rendkívül sok olyan problémával kell, hogy szembenézzünk, ami miatt a hallgatók nem tartják átláthatónak, igazságosnak és kellőképpen ösztönzőnek ezt a rendszert” – jegyezte meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!