2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hónapokon belül itt a tragédia, ha nem lép a kormány

2016. május 25., szerda 21:00

Országszerte 300 ezer embernek nem biztosított a háziorvosi ellátása, és hónapokon belül tragédia következik be, ha a kormány nem oldja meg az egészségügy finanszírozási gondjait – erről beszélt az egyik baloldali kispárt szakpolitikusa szegedi sajtótájékoztatóján.

A háziorvosként praktizáló Komáromi Zoltán kifejtette: az egészségügy szinte minden területén szakemberhiány van. Az Együtt elnökségi tagja ezért a budapesti olimpia megrendezésére szánt 54 milliárd forintból mentené meg a magyarországi alapellátást.

„Az idei 120 milliárd a szakellátásra, 54 milliárd a háziorvosi ellátásra, és a 17-es költségvetésben pedig 660 milliárdot minden évben garantálni kell ahhoz, hogy egyrészt megállítsuk a szakember-elvándorlást, megállítsuk a lakosság egészségi állapotának a tragikus romlását, hogy meg tudjuk csinálni azokat a népegészségügyi programokat az alapellátásra alapozva, hogy kiszűrjünk olyan betegségeket, ami gyakorlatilag elkerülhető halálokokat jelent 75 év alatt. Ebben megint csak Európában szinte az utolsó helyen kullogunk” – közölte Komáromi Zoltán az Együtt elnökségi tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!