2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Szeptember elsejétől életbe lép a határzár

Ma éjféltől lép életbe a határzár, melyről a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében döntött a kormány. Az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője elmondta: 67 határátkelőnél fogják ellenőrizni a forgalmat. Balázs László hozzátette: kevés kivételtől eltekintve csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére, ám számukra is kötelező a kéthetes karantén. Az ingázók legfeljebb 24 órás időtartamra, az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belül léphetnek be Magyarország területére.

  • Szeptember elsejétől életbe lép a határzár

Az elmúlt napokban megugrott a koronavírus fertőzöttek száma, ezért a járvány terjedésének megállítása érdekében újabb intézkedéseket kellett bevezetni.

A kormány döntése alapján szeptember elsejétől határzár lép életbe, pár kivételtől eltekintve csak magyar állampolgárok léphetnek be az országba.

A kormányrendeletben meghatározottakat, azokat az ellenőrzési kötelezettségeket, amelyek jobbá teszik az egészségügyi körülményeket, lehetővé teszik gyakorlatilag azt, hogy fertőző személyek ne jussanak be az államhatáron, a schengeni határon az országunk területére, ezt tudjuk szavatolni. Ennek érdekében döntés született arról, hogy az országban 67 határátkelőhelyet fogunk működtetni.

- mondta Balázs László, az ORFK Határrendészeti Főosztályának vezetője.

 

Az ezredes elmondta: a 67 határátkelőhelyből 37 közúti. Ezeket úgy jelölték ki, hogy az utazóközönség minél gyorsabban tudjon a határon átmenni. Hozzátette: az áruk szabad mozgása továbbra is biztosított. 

Balázs László beszélt arról is, hogy szeptember elsejétől külföldiek nem léphetnek be Magyarországra. Méltányossági alapon azonban lehet kérvényezni a beutazás engedélyezését.

Az ezredes kiemelte, azoknak a magyar állampolgároknak, akik külföldről érkeznek haza, két hetes hatósági házi karanténba kell vonulniuk, amit két darab, 48 órán belül készített negatív teszttel tudnak kiváltani. A korábbiakkal ellentétben azonban a külföldön elvégzett Covid tesztet nem fogadják el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!