2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hollik: A bevándorláspárti brüsszeli vezetés fokozni akarja a migrációt

Az e heti brüsszeli fejlemények megerősítik, hogy Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése nem megállítani, hanem menedzselni, sőt inkább fokozni akarja a migrációt - jelentette ki a kormányszóvivő szombaton Budapesten, újságírók előtt.

  • Hollik: A bevándorláspárti brüsszeli vezetés fokozni akarja a migrációt

Hollik István azt mondta, a migrációval kapcsolatban „Brüsszel e heti termése”, hogy több pénzt, kötelező kvótát és vízumot akarnak a migránsoknak. Kiderült - folytatta -, hogy a britek kilépése miatt egyébként is csökkentett EU-s költségvetésből a bevándorláspárti brüsszeliek még többet akarnak költeni a migrációra.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) pedig már egy olyan javaslatot is kidolgozott, miszerint „megháromszoroznák a migránspárti Soros-szervezetek támogatását”, mindezt úgy, hogy el akarják venni közép-európai országok, köztük Magyarország pénzét - tette hozzá a szóvivő.

Hollik István szerint az is kiderült, hogy az ellenzék hazudott, amikor azt állította, a kötelező kvóta nincs és nem is volt napirenden Brüsszelben. Ugyanis „azt láthatjuk, hogy nagyon is el akarják fogadtatni még a mostani bevándorláspárti EP-vel ezt a javaslatot” - mondta, megjegyezve, hogy Antonio Tajani EP-elnök is úgy nyilatkozott: véleménye szerint a kötelező kvótákról szóló javaslatot ismét napirendre kell venni.

A kormányszóvivő azt is felidézte, hogy kedden az EP „bevándorláspárti többsége” elfogadta a migránsvízum bevezetését.

Összegzése szerint az elmúlt pár nap történéseiből egyértelműen látható, Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése minden egyes napot kihasznál arra, hogy még ezen a bevándorláspárti Európai Parlamenten „átnyomja” a migrációt fokozó javaslatokat, és egyre növelje a nyomást a bevándorlásellenes országokon, így például Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!