2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hivatkozási alap lett a Demokrata főszerkesztőjéből Rogán Antalnál

2016. október 27., csütörtök 19:21, frissítve: csütörtök 22:17

A miniszter a jobboldali újságíróhoz hasonlóan úgy gondolja: sokan megengedhetnek maguknak egy sétarepülést vagy egy helikopteres kiruccanást a mai Magyarországon. Az ellenzéki pártok viszont egységesen úgy gondolják, hogy a magyar valósággal a főszerkesztő és a politikus sincs már tisztában.

Helikopterezéssel és mulatozással töltötte a kvótanépszavazás hétvégéjét a Rogán család. A miniszter légi úton érkezett Szabolcs megyébe, ahol felesége egyik barátnőjének esküvőjén vett részt. Először tagadni próbálta a reptetést, majd miután megtudta, hogy a Népszabadságnak fotója van a helikopteres kalandról, a feleségével kezdett takarózni.

„Egy olyan baráti szívességre került sor, ahol azt gondolom, a feleségem és az érintett cég tulajdonosa között van ebben a formában kapcsolat, azt, hogy ők ezt hogyan intézik el, ez az ő magándolguk, és nem az enyém. Én nem kértem ezt a szívességet senkitől, semmilyen formában, és egyvalamit megtanultam ebből a történetből, miniszterként soha többé és semmilyen körülmények között magáncélból helikopterre nem ülök” – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Rogán Antal.

Retek, proletár demagógiát nyomott a Népszabadság Rogán Antal helikopterezéséről – fakadt ki egy interjúban az egyik kormánypárti hetilap főszerkesztője. Bencsik András szerint minden középosztálybeli ember ki tudná fizetni a helikopter félmilliós bérleti díját. „Bizonyára Bencsik Andrásnak e téren igaza van, utólag én is megnéztem az árakat, én is azt gondolom, hogy egyébként akár egy Budapest feletti városnézést sokan megengedhetnének maguknak” – tette hozzá a kabinetminiszter.

Bencsik Andrásnak nincs igaza, mondják a szocialisták. „Bencsik András nagyon elszállt a valóságtól, ha már ilyen repülős hasonlattal éljek. Bencsik Andrásnak szerintem fogalma sincs, hogy ma Magyarországon mennyit keresnek. Lehet, hogy ő nagyon jól keres, és ő helikopterrel tudna utazni, talán utazott is Rogán Antallal, nem tudom, biztos ezért van ilyen határozott véleménye erről” – közölte Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint a helikopteres kiruccanás akkor is luxus, ha valaki a felső középosztályhoz tartozik. „Egész egyszerűen ostobaságokat beszél ez az ember, vagy halvány fogalma sincs arról, hogy ki Magyarországon a középosztálybeli, és ha valaki középosztálybeli, akkor mennyit keres” – jelentette ki Vadai Ágnes, a párt alelnöke.

A Jobbik szerint Bencsik András nincs tisztában a középosztály valós anyagi helyzetével. „Jól mutatja a Bencsik kolléga nyilatkozata azt, hogy az ő köreikben ez már a középosztály. Tehát amennyi közpénzt szétlopott a kormány és a kormányhoz tartozó holdudvar, ott már a legszegényebbnek is nyilvánvalóan belefér, hogy helikopterrel menjen Kis Grofó-koncertre, vagy mit tudom én, mire. Szerintem tökéletesen mutatja a pökhendi arroganciát, azt a fajta valóságtól való elrugaszkodást, ami a Fideszt és holdudvarát jellemzi” – közölte Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő.

A statisztikai adatok szerint a mai Magyarországon a középosztály tagjainak jövedelme alig több mint 900 ezer forint. Nem hétvégente, hanem évente.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!