2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hivatalosan is kezdetét vette a budapesti adventi forgatag

2015. november 29., vasárnap 21:21, frissítve: hétfő 11:24

Megnyitott a Mikulásház a Fejér megyei Nagykarácsonyban. Hagyományosan advent első vasárnapján mutatta be a Magyar Posta is az új karácsonyi bélyeget – arra ezúttal havas téli tájon futkározó szarvasok kerültek. Megnyíltak az adventi és karácsonyi vásárok Budapesten is. A bazilikánál január 2-ig, míg a Vörösmarty téren január 6-ig várják a látogatókat.

„Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, hogy együtt gyújtsuk meg a belváros adventi koszorújának első gyertyáját” – fogalmazott az V. kerület első embere a bazilikánál, ahol a jelenlegi és a volt belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter és Rogán Antal fia kapcsolta fel a fényeket.

„Itt vagyok és jó néhány éve látom, hogy gazdagszik, szebb lesz évről évre ez a karácsonyi előkészület” – jegyezte meg az eseményen Snell György. A püspök szentelte meg az adventi koszorút, majd ő gyújtotta meg az első gyertyát. A Szent István téri adventi vásár megnyitója a már megszokott fényfestéssel zárult a bazilika homlokzatán.

„Az elkövetkezendő hetekre jó elmélyülést, tartalmas beszélgetéseket kívánok az önök számára” – a Városháza parkban is megnyílt a téli fesztivál, ott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mondott beszédet, majd gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún.

A karácsonyi vásárokon már az elmúlt napokban is rengetegen voltak, vasárnap pedig még többen érkeztek. A forralt bor, a puncs és a tea idén is népszerű, de igazi ínyencségeket is találhatnak a vásározók. Kóstolhatnak kézműves édességet, kolbászt vagy hurkát, mindent, ami szem-szájnak ingere. Mindez persze nem olcsó, pár ilyen édesség már több ezer forintba is kerülhet, egy-egy pohár forralt borért pedig néhol egy ezresnél is többet kérnek. A legtöbben azonban maradnak a szokásos ízeknél: sor állt a kürtős kalácsos és a lángosos bódé előtt is.

A budapesti adventi és karácsonyi vásár január 6-ig várja a látogatókat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!