2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Hivatalosan is elkezdődött az önkormányzati választás kampánya

Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson - hangsúlyozta Kósa Lajos. A Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke hozzátette: míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi.

  • Hivatalosan is elkezdődött az önkormányzati választás kampánya

50 nappal az október 13-i önkormányzati választások előtt a pártok elindították kampányukat. A jelelő szervezetek szombattól gyűjthetik a támogató aláírásokat és ettől a naptól lehet kihelyezni a választási plakátokat is. A Jobbik szerint az őszi voksolás történelmi jelentőségű lesz.

Történelmi jelentőségű azért, mert úgy futunk neki ennek a választásnak, ahogy korábban még soha. Az elmúlt hónapokban különböző világlátású, világnézetű emberek ültek le egy asztalhoz országszerte azért, hogy közösen gondolkodjunk arról, hogy hogyan is lehet jobbá tenni a magyar települések sorsát

- mondta Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője. 

A magát az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltjének tekintő Karácsony Gergely szerint nem csak Budapesten, hanem vidéken is megvalósult az összefogás.

Nekünk természetesen az a dolgunk, hogy Budapesten képviseljük a változás üzenetét, de én ellenzéki politikusként nagyon örülök annak, hogy az a példa, amit Budapesten elindítottunk az a vidéki városok túlnyomó többségében szintén érvényesül és azt látom, hogy a legtöbb vidéki városban szintén létrejöttek azok az együttműködések, amelyek lehetővé teszik azt, hogy elindítsuk a változást a vidéki településeken is

- fogalmazott Karácsony. 

A józan ész szabályai szerint és a tapasztalatok szerint most nem az néz ki, hogy az ellenzék megvalósította az együttműködést és sikerre számíthat, mondta Kósa Lajos. A Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szerint az ellenzék összefogásra épülő stratégiája megbukott, mivel csak a települések töredékén tudtak egy közös jelöltet állítani.

Ez azt jelenti, ha higgadtan akarjuk értékelni, az ellenzék stratégiája az megbukott , még nem indult el a választás, ma reggel indult, de amit ma tudunk, hogy az ellenzék egy hatalmas és teljes kudarccal indul a választásokon , az egy az egyes felállást nem tudták elérni , csak a 169 településből 31-ben és hogy egyáltalán legyen ellenzéki összefogás, amiről beszéltek, azt is csak 53 helyen a 169-ből ez én azt gondolom, bárki is kotyvasztotta össze ez így az elejétől, mindjárt az induláskor egy nagyon nagyon súlyos kudarc.

- fogalmazott az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök, aki hangsúlyozta: Minden ötezer fő fölötti településen lesz a Fidesz által indított, vagy támogatott polgármester-jelölt. A kampányfőnök

a választás tétjét abban látja, hogy amíg az ellenzék egyedüli célja az Orbán-kormány megbuktatása, addig a Fidesz építeni szeretne a településeket. Hozzátette ezt nem háborúval, hanem együttműködéssel lehet elérni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!