2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Hivatalos: Vajna megvette a Lapcom kiadót

2017. szeptember 11., hétfő 11:52, frissítve: hétfő 15:54

Korábban kiderült, hogy a nemrégiben kormányközeli kezekbe került MKB Bank hitelezi a kormánybiztos tranzakcióját.

A Radio Bridge Media Holdings Ltd. bejelentette, hogy a Lapcom Zrt. részvényei száz százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Avalue Befektetési Kft.-vel, az AV Investments leányvállalatával – utóbbiak Andy Vajna tulajdonában állnak.

A tranzakció kapcsán TV2-t és a Rádió 1-et is tulajdonló Vajna közölte: „a Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat továbbfejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak, valamint hirdetőinek.”

A Lapcom adja ki egyebek között a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet is. A megyei lapok a Médiapiac összegzése szerint naponta 140 ezer példányban kelnek el, és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek, netes kiadásuk is százezres látogatottságú. Korábban kiderült, hogy a nemrégiben kormányközeli kezekbe került MKB Bank hitelezi a kormánybiztos tranzakcióját.

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság augusztus elején bólintott rá a tranzakcióra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!