2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Hiteltelen és mérhetetlenül pofátlan, hogy pénzért kuncsorognak”

Hír TV

2018. január 3., szerda 18:07, frissítve: szerda 23:51

Álságosnak tartják az ellenzékiek a Fidesz adomány-gyűjtését a Soros-kampány folytatására – miután adófizetői pénzből már milliárdokat költöttek erre a célra. Orbán Viktor levelének mellékleteként kapják meg a csekket mindazok, akik megadták adataikat a kormánypártnak. A volt adatvédelmi biztos a Hír Televízió kérdésére jelezte, ha valaki úgy érzi jogtalanul használták fel adatait, az adatvédelmi hatósághoz fordulhat.

„Mészáros Lőrinc mennyivel járuljon hozzá?” – hogy a felcsúti gázszerelő mennyit ír majd a barátjától kapott csekkre - arra nem volt válasz a veszprémi Narancspont iroda átadóján, a város kormánypárti polgármestere saját hozzájárulásáról azonban többet mondott. 

„Én ugyanúgy, mint ahogy a korábbi időszakban most is 10 ezer körüli összeggel fogom támogatni kampányunkat és természetesen a munkámmal is” – mondta Porga Gyula.

Orbán Viktor pártelnökként, levélben kéri támogatóikat adományozásra – a Soros György elleni kampány folytatásához. Hogy a számlaszám se legyen gond, csekket is mellékeltek.

2014-ben 413 millió forint adományt kapott a Fidesz, ebből közel 87 millió jutott kampányolásra. Dél-Buda fideszes országgyűlési képviselője szerint is szükség van áldozatokra.

„Ezért a politikai közösségünknek az anyagi áldozatvállalása is fontos ahhoz, hogy ezeket a célokat teljesíteni tudjuk” – mondta Németh Zsolt.

Cinikus és felháborító, amit a Fidesz művel az Együtt szerint.

„Mindenki tudja, hogy Orbánék és köreik ma a leggazdagabb magyarok magánszemélyként is, a Fidesz ma hihetetlen mennyiségű pénzből gazdálkodik és túl ezen, a közös pénzünkből folyamatosan költenek a párt céljaira” – így Juhász Péter, a párt elnöke.

A Jobbik szerint a Fidesz évek óta céghálóként működik ahelyett, hogy az országgal törődne.

„Véleményünk szerint hiteltelen és mérhetetlenül pofátlan, hogy az elmúlt évtizedek legkorruptabb kormánya a választók pénzéért kuncsorog. Teszi ezt az a Fidesz, amely ma Magyarországon a leggazdagabb párt. Sőt, kijelenthetjük, hogy a leggazdagabb cég ma Magyarországon hiszen a Fidesz – bár politikai pártként van bejegyezve – legfőképpen gazdasági tevékenységet folytat, legfőbb célja a közpénzek megcsapolása” – fogalmazott Szilágyi György országgyűlési képviselő.

Milliárdok mentek már el adófizetői pénzből a kormányzati Soros-kampányra – mondja a Hír TV által megkérdezett jogász, aki szerint ezt fordítanák most át pártkampányra.

„Azt akarja láttatni és tudatni, hogy amit eddig kormánypropagandaként műveltek, hogy meg kell védeni a hazát a legkülönfélébb támadásoktól – ilyen támadás például a Soros György által vezetett banderiális hadsereg elleni védekezés is valószínűleg ide tartozik – át fog fordulni pártkampányba. Hogy pénzt kének, ez legyen az ő problémájuk, megítélésem szerint eléggé álságos és eléggé képmutató, mert meggyőződésem szerint nincsenek erre rászorulva” – hangsúlyozta Magyar György.

A Fidesz állítja, csak azok kapnak pártelnöki levelet és csekket, akik korábban hozzájárultak adataik felhasználásához. A DK azonban adatvédelmi szempontból is aggályosnak tartja az akciót.

„Várjuk azt, hogy a levelek megérkezzenek, kihez érkeznek meg, mert hogy olyanok is lehetnek, akik visszaküldték a Nemzeti Konzultációs ívet, de eszük ágában sem volt a Fidesszel bármilyen kapcsolatot teremteni” – így Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Aki úgy érzi, jogtalanul használták fel adatait az adatvédelmi hatósághoz fordulhat.

„Jelenleg a magyar szabályok szerint az adatvédelmi bírság maximuma 20 millió forint. Érdemes megemlíteni azt, hogy idén májustól kell alkalmazni az EU adatvédelmi rendeletét Magyarországon is és ennek következtében a bírság maximuma az 20 millió euróra fog nőni” – mondta Jóri András, a szervezet korábbi vezetője.

A kvótakampányra 8,6 milliárd forintot meghaladó összeget költött a kormány 2016-ban. Ahhoz, hogy egy hasonló kampány költségét a Fidesz lakossági adományokból finanszírozhassa, fejenként 4 ezer forintot kellene csekken befizetniük mindazoknak, akik 2014-ben listán a Fideszre szavaztak.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!