2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Hiller István a választmány új elnöke

2016. június 25., szombat 16:59, frissítve: vasárnap 07:25

Nagyot bukott Botka László, akiben évek óta sokan látják Orbán Viktor baloldali kihívóját. A választmányi elnök nagyon simán kapott ki Hiller István korábbi pártelnöktől. Hillerre 201 küldött szavazott a tisztújító kongresszuson, míg Botkára 134.

Az utolsó pillanatig kampányoltak a fiatalabb generációhoz tartozó Harangozó Tamás hívei. „Itt ma mind a négy jelölt föltette az életét erre a posztra, ugyanis semmilyen más tisztségre nem jelöltette magát” – mondta még a nap elején Harangozó Tamás.

Tóbiás József szívesebben egyezkedne kormányellenes civilekkel a 2018-as választások előtt, mint más baloldali politikusokkal. „Minden pártnak, amely helyben képes a változásnak alkotóeleme lenni, ott a helye, de elsősorban a változást alkotó tömeggel szeretnénk együttműködni” – mondta Tóbiás József volt elnök.

Az MSZP-t 2014 óta vezető politikusnak a régi motorosok közül is akadtak kihívói. Egyikük Szanyi Tibor volt, aki 2014 óta az Európai Unió törvényhozásában politizál.

A másik nagy öreg Molnár Gyula, aki 2010-ig az MSZP első vonalában politizált Budapesten. Azóta viszont be kellett érnie az önkormányzati képviselőséggel a főváros XI. kerületében.

„Botka László egyébként érzékeltette azt, hogy ha támogatják az ő választmányi elnöki posztját, akkor hajlandó egyéb szerepet is vállalni a párt nevében” – jelentette ki az MSZP új elnöke.

Molnár Gyula nem mondta ki, hogy Botka László, aki egy friss felmérés szerint az MSZP legnépszerűbb politikusa, a miniszterelnök-jelöltségre bólintott rá.

„Ősszel fog a szocialista párt miniszterelnök-jelöltet állítani. Én annyit mondtam, hogy az első sorban kívánok harcolni, hogy az Orbán-rezsimet le tudjuk váltani, és dolgozni kívánok a szocialista pártért. Tehát nem egy kényelmes polgármesteri székben akarok hátradőlni a választási győzelemért, hanem küzdeni szeretnék a választási győzelemért” – hangsúlyozta a volt választmányi elnök.

Botka Lászlónak egyelőre marad a polgármesteri szék, a választmányt a jövőben Hiller István korábbi pártelnök irányítja.

„Stratégiát akarok alkotni, hosszú távú gondolkodást megvalósítani, aktuális kérdésekkel foglalkozzon az elnökség, ő adjon mindennap önöknek interjút, az a választmány, amellyel én gondolkodom, sokáig kevésbé izgalmas, aztán a végén tulajdonképpen ott dől el minden” – mondta Hiller István, a választmány új elnöke.

Távoznia kell Tóbiás Józsefnek is, az MSZP új elnökévé Molnár Gyulát választotta a tisztújító kongresszus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!