2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„Más 1100 év alatt kereshetne annyit, mint az Orbán család egy év alatt”

2017. június 8., csütörtök 05:45, frissítve: csütörtök 11:23

Hadházy Ákos szerint az igazságszolgáltatást a társadalom tudja igazán megtenni, és akit zavar az ilyen szintű lopás, az nem szavaz a Fideszre – emelte ki az Egyenesen stúdiójában.

A miniszterelnök családja „egy nagyon nagy gödörből” milliárdokat keres – fogalmazott Hadházy Ákos az Egyenesen stúdiójában. A nyilvános cégadatok szerint a miniszterelnök édesapjának és két testvérének a cégei szépen hasítanak: „2010-ben 1,9 milliárd forint volt a bevétele a cégeknek, 2015-ben, a kormányváltás után viszont már 5,2 milliárd. Sajnos ennyit a magyar gazdaság nem növekedett” – jegyezte meg a politikus, hozzátéve, a költőpénz, vagyis az osztalék 2010–15 között 3,9 milliárdra rúgott.

„Ha a honfoglaláskor elkezd valaki dolgozni, 1100 év alatt fog annyit keresni, mint amennyit az Orbán család egy év alatt – érzékeltette Hadházy Ákos egy átlagfizetéshez viszonyítva. – Aki minimálbért keres, annak gyakorlatilag Krisztus születése óta kellene dolgoznia, hogy annyit keressen, mint amennyit a miniszterelnök családja egy év alatt” – tette hozzá.

Hadházy Ákos azt mondta, nagyjából azokat a válaszokat kapta a kormányfőtől, amikor a családja cégeinek vagyongyarapodását firtatta a parlamentben, amelyekre számított: hogy minden törvényes, ráadásul a megrendeléseket nem is közvetlenül az államtól kapják, hisz ők csak beszállítók. Az LMP társelnöke azt elismeri, nehéz lesz az ügyeket megfogni.

Azt is megjegyezte, attól még, hogy esetleg tényleg Orbán Viktor édesapja tudja a legjobb minőséget előállítani, a beruházások lehetnek problémásak. De az igazságszolgáltatást a társadalom tudja igazán megtenni, hogy akit zavar az ilyen szintű lopás, az nem szavaz rájuk – emelte ki.

Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy szerinte miért meri megengedni Orbán Viktor magának vagy Mészáros Lőrincnek az ilyen szintű meggazdagodását, vagy miért meri azt megtenni, hogy Farkas Flóriánt továbbra is maga mellett tartja. Hadházy szerint a kormányfő Kádár Jánosra gondol, hisz „ő is nagyon sok csúnya dolgot csinált ebben az országban, azonban elég szépen megúszta” – fogalmazott.

Hadházy szerint az viszont nem igaz, hogy az embereket nem zavarják ezek az ügyek, a kormánynak pedig  „az egyetlen fegyvere az, hogy azt hazudja”, nem kell törődni azzal, amit az ellenzék mond, nem kell az ő milliárdjaival foglalkozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!