2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„Hiába várom a ro...t Sorost, már elment dolgozni”

2017. június 5., hétfő 21:00

A gyűlöletkeltés pohara mára megtelt, ellenségeket kreálva választást nyerni törékeny győzelmet sejtet 2018-ban Kéri László meglátása szerint. A politológus rámutatott: a Rubik-kockának hat oldala van, és már mindegyiket kirakták, így eljött az udvarlás kora, a nyugdíjemelést párás szemmel mantrázó Bözsi nénivel.

„Lemegyek, a virágokat megöntözöm a földszinten, leviszem a szemetet, és várom ezt a rohadt Sorost, meg a Brüsszelt. Kérdezem a szomszédokat, hogy találkoztak már a Brüsszellel? Nem, elment már dolgozni! A rohadt életbe, megint lekéstem, nem tudom megvédeni a házat se a Sorostól, se a Brüsszeltől” – Kéri László így foglalta össze a mindennapokat bő 10 hónappal a választások előtt. A politológus szerint ameddig a kormány olyan ellenfeleket gyárt, akivel nincsen reális esélye találkozni az embernek, addig az egy nagyon törékeny győzelmet vetít előre a 2018-as választásokon.

„Migránst legalább egyszer már láttak a híradóban, Soros meg hát ha lenne ennyi eszük, akkor esténként mutatnák, hogy nézd meg, milyen öreg, meg minden. Brüsszelt már nehezebb mutatni, hogy hogy van, patás vagy szarva van?” – vélekedett Kéri.

A kormányzati gyakorlat egyik lényeges eleme, hogy folyamatosan termeli a választóknak az ellenségeket, hazugságokkal megtöltve, hogy hihető legyen. De nagy újdonságokat nem lehet megfigyelni. „Ki lett találva ez a néhány imaginárius ellenfél, őket kell gyűlölni. Nem tudják felpántlikázni olyan dolgokkal, melyekkel ráismernék, hogy ha én lemegyek reggel ezt a rohadt Brüsszelt jól pofán vágni, vagy ezt a Sorost, hogy már megint bepofátlankodott a lépcsőházba” – hívta fel a figyelmet.

A Fidesz a pénze után fut, a Brüsszel, a Soros vagy a CEU elleni uszításba már sokat belepakoltak. Hiába csavargatja ugyan azt a Rubik-kockát a „szerencsétlen Habony”, akkor is csak hat oldala van, hiába lázasan forgatja, hogy civilnek lássák, kapjon egy kis zsidó- vagy Amerika-ellenes színezetet, nem jön ki belőle több, világított rá a Hír TV-ben Kéri László.

Ezért már megy az udvarlás, Bözsi nénivel...

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!