2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kovács Béla: „Nem bujkálok”

,

2017. július 4., kedd 19:12, frissítve: kedd 19:41

Vérmérgezése van Kovács Béla jobbikos EP-képviselőnek, aki Brüsszelben fotókkal cáfolta meg a kormánypárti Magyar Idők értesülését, miszerint Abháziában van gyógykezelésen. A politikus leszögezte: nem bujkál az ügyészség elől, 19-én megjelenik majd a kijelölt meghallgatásán.

A jobbikos EP-képviselő Facebook-oldalára töltött fel négy fényképet Brüsszelből, kezében a Bild című lap mai számával. A Magyar Idők ma azt írta, hogy a politikus Abháziában kezelteti magát, ahonnan várhatóan nem jön haza legközelebbi, július 19-i magyarországi ügyészségi meghallgatására. Kovács Béla csak annyit írt a képek alá: „Nem Abháziában bujkálok, hanem a munkahelyemen dolgozom, Brüsszelben.” Az orosz kémügyéről ismertté vált képviselőt ezúttal költségvetési csalás gyanújával hallgatná ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Fidesz szóvivője ragaszkodik a Magyar Idők információihoz. Halász Jánost sajtótájékoztatóján szembesítették Kovács Béla jobbikos EP-képviselő közleményéről, de a kormánypárti politikus nem változtatott álláspontján.

– Kovács Béla a mai lapokat olvasgatja Brüsszelben, az Európai Parlament épülete előtt, tehát semmiféleképpen nincs Abháziában. Nem is értem…
– Gratulálok. Nagyon jól működik a hálózatuk, ön attól a szervezettől jön, N1TV…
– Alfahír!
– Alfahír, az az alapítvány, ami az előző években több mint 200 millió forint támogatást kapott a Jobbik pártalapítványától. Köszönöm szépen a kérdését. Van-e más kérdése?
– De ez egy hazugság.
– Van-e más kérdés?

Kovács Béla ügyvédje e-mailben tájékoztatta az ügyészséget az abháziai gyógykezeléséről. Ugyanakkor Simon Richárd szerint semmilyen okiratot vagy egészségügyi papírt nem mellékelt a levélhez. „Így ennek a valóságtartalmát nem ismerjük” – szögezte le a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

„Az Európai Parlament által ajánlott kórház kezel, vérmérgezésem van ebben a pillanatban” – Kovács Béla kedden Brüsszelben nyilatkozta ezt a Hír TV-nek. Elmondta azt is: valóban járt a Grúziából kiszakadt, ám kizárólag Oroszország által elismert Abháziában. Azt is mondta, hogy eszében sincs bujkálni az ügyészség és a sajtó elől: „19-én, délelőtt 9 órakor ott leszek a kijelölt meghallgatáson vagy kihallgatáson pontosabban, illetve azt is el szeretném mondani, hogy előtte 8 óra 45 percre várom a sajtó képviselőit, hiszen gondolom, lesz kérdésük.”

Kovács Bélát csalás mellett egy másik ügyben kémkedéssel is gyanúsítják. Ügyvédje szerint elképzelhető, hogy az ügyészség egyesíteni fogja a két ügyet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!