2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Hiába az állami segítség, teljesen eladósodott a Péterfy

2016. február 12., péntek 06:46, frissítve: hétfő 08:27

Az állami segítség ellenére az utóbbi években eladósodott a Péterfy Sándor utcai kórház. Heves megyében sem jobb a helyzet, ott az egri Markhot Ferenc-kórház van életveszélyes állapotban a Magyar Nemzet információi szerint.

Az intézmény 2008–2013 közötti gazdálkodását az Állami Számvevőszék vizsgálta. A nyilvánosságra hozott jelentés szerint a kintlévőség a hárommilliárdos állami konszolidáció után is több mint az ötszörösére, 3,2 milliárd forintra emelkedett a kifizetetlen számlák újratermelődése miatt. A gépek és a berendezések elöregedtek. A kórház saját tőkéje a harmadával, a tartalékok több mint 820 százalékkal estek vissza, 2013-ban a bevételek is elmaradtak a tervezettől.

Életveszélyes állapotban

Életveszélyes problémák vannak az egri Markhot Ferenc-kórházban – írja a Magyar Nemzet. A lapnak a Heves Megyei Orvosi Kamara elnöke beszélt arról, hogy az intézményben hónapokig akadozott a vízellátás, és az orvosi eszközök fertőtlenítését végző sterilizáló sem működött.

Pócs Alfréd azt mondta: a kórházi vezetés spórolása miatt több diagnosztikai berendezés még most sem használható, és a hibák miatt több műtét maradt el. A kórház szerint azonban nem ennyire súlyos a helyzet, és a náluk dolgozó orvos valótlanságokat állít, ezért etikai eljárást kezdeményeztek ellene.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!