2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hiába állapítottak meg mulasztást a minisztériumnál, nem nyomoznak tovább

2017. július 11., kedd 11:42, frissítve: kedd 16:29

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a plagizált, kazah juhokról szóló tanulmány ügyében, ezért megszüntette a nyomozást – tudta meg a Hír TV.

Az ügyben Szigetvári Viktor és Juhász Péter, az Együtt politikusai, valamint Sallai Róbert Benedek, az LMP parlamenti képviselője tett feljelentést jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt, miután kiderült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium nyolcmillió forintot fizetett egy olyan dokumentumért, amelynek csaknem a felét forrásmegjelölés nélkül emelték át egy, az interneten ingyen elérhető könyvből. A minisztérium egy olyan cégnek fizette ki a pénzt, amely Fazekas Sándor miniszter barátjáé.

Bár a rendőrség megállapította, hogy a minisztériumban valaki mulasztást követett el, Fazekas Sándor a Hír TV-nek azt mondta, egyelőre senkit nem vonnak felelősségre.

– Jelenleg folyamatban van egy polgári jogi per, annak a lezárulta után lehet majd megítélni ezt a tanulmány-ügyet. Várjuk meg, amíg a bíróság dönt.

– De hogy ebben a határozatban a rendőrség leírja, hogy hibát követtek el a Földművelésügyi Minisztériumon belül. Ez nem elég akkor ezek szerint arra, hogy felelősségre vonás történjen?

– Tanulmányozom az ügyet természetesen, de szeretném önnek felhívni a figyelmét még egyszer arra, hogy van egy bírósági eljárás, annak a lezárultát követően lehet teljes terjedelmében megítélni az ügyet, és azt, hogy van-e valakinek felelőssége konkrétan.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!