2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Hiába a vádemelés, az alpolgármester nem mond le

2016. augusztus 23., kedd 06:27, frissítve: kedd 12:20

Hiába emelt vádat az ügyészség húsz napja Solymos László Szeged szocialista alpolgármestere ellen többrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, a szocialista politikus nem mondott le.

Az alpolgármester és a város főjegyzője, valamint a polgármesteri hivatal kabinetvezetője a vád szerint 2008 és 2012 között több mint 300 darab kombinált bérletet adtak ki ingyenesen, ezzel 40 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a gazdasági társaságnak, illetőleg a városnak. Szabó Bálint jogász egy beadvánnyal a közgyűlést kérte fel, hogy mondassák le az alpolgármestert, ha ő maga nem teszi azt meg.

„Azt gondolom, hogy mivel a törvény teljesen egyértelmű, ezért mindenképpen kijelenthető és bejelenthető, hogy ősszel önkormányzati választás, időközi lesz Szegeden. Az biztos, hogy mivel Solymos László egyéni körzetben lett képviselő, az ő körzetében önkormányzati választást kell kiírni. Viszont én azt gondolom, és nem akarom ismételten Botka Lászlót személyében támadni, de szeretném hangsúlyozni, hogy húsz napja nem szólal meg a városvezető ebben az ügyben” – nyilatkozta Szabó Bálint jogász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!