2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Hétmilliós Audi meg egy otthon hagyott telefon – így urizál az ORÖ-elnök

,

2016. október 19., szerda 19:38, frissítve: szombat 15:43

Rossz volt az előző autója – erre hivatkozott az Országos Roma Önkormányzat elnöke, hogy miért kellett a szervezet pénzén, összesen 7 millió forintért lízingelni neki egy luxusautót. Balogh János erről tegnap a Magyar Nemzetnek beszélt, ma már nem lehetett elérni. A milliárdos tartozást maga előtt görgető kisebbségi önkormányzat képviselői a sajtóból értesültek az ügyről.

Üresen állt a bérelt parkoló az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai épülete előtt. A helyet Balogh Jánosnak tartják fenn, de az ORÖ elnöke ma nem ment be dolgozni.

Az elnöknek épp aznap akadt sürgős vidéki elfoglaltsága, amikor cikk jelent meg róla a Magyar Nemzetben. A napilap tárta fel, hogy Balogh Jánosnak úgy lízingel havi 100 ezer forintért luxus Audit a roma önkormányzat, hogy közben milliárdos tartozása van a szervezetnek.

A Hír TV felhívta, de Balogh János kikapcsolta telefonját, hivatali számán pedig fia jelentkezett be.

– Itthon maradt a telefonja valami oknál fogva.
– Nem tudja, hol tudnám utolérni?
– Hát hadd ne hazudjak, hadd ne tudjam már, nem tudom.

Az ORÖ-elnök kedden még azt nyilatkozta, hogy azért kellett új autó, mert korábbi szolgálati gépjárműve rossz műszaki állapotban volt.

„Ahogy így utánamentünk, egy-két hete van meg a gépjármű…” – az Országos Roma Önkormányzat képviselője is a sajtóból tudta meg a milliós autóbeszerzést. Makai István szerint a gazdasági csőd szélén álló kisebbségi önkormányzatnak inkább takarékoskodnia kellene.

„Én azt gondolom, hogy a képviselőtársaim a szükséges lépéseket, jogi lépéseket, én úgy tudom, meg fogják tenni ebben az ügyben, feljelentést fognak tenni, hiszen költségvetési csalás gyanúja fennáll ebben az ügyben is, hiszen közgyűlési jóváhagyás nélkül történt a gépjármű vásárlása, lízingelése, bárhogy is nevezzük, mind akkor, amikor közel 2000 millió forinttal tartozik az Országos Roma Önkormányzat” – így Makai.

A kisebbségi szervezetnek 1,6 milliárd forintot kellene visszafizetnie a humán tárcának. A korábbi elnök, a fideszes Farkas Flórián idején indított Híd a munka világába program pénzeit ugyanis szabálytalanul használták fel. Ebben az ügyben már az adóhivatal is vizsgálódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!