2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Hétmilliárd tűnhetett el az utalványpénzből

2017. július 28., péntek 07:12, frissítve: péntek 12:54

Jóval több pénz jöhetett be az Erzsébet-utalványokból, mint amennyit végül a rászorulók üdültetésére fordítottak.

A Magyar Nemzet megpróbált utánajárni, hova ment az utalványok eladásából keletkezett extraprofit, de nem jutott sokra a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál és az általa birtokolt Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nél.

Pedig úgy tűnik, lenne miről beszélni, hiszen a lap számításai szerint az elmúlt esztendőkben keletkezett évi több mint 10 milliárd forintos bevételből a forgalmazó csak 2-3 milliárdot csurgat vissza az alapítványnak, 7-8 milliárd forint sorsáról nem tudni. Az Erzsébet-programmal egyébként más cégek is jól járhattak, a táborok őrzéséért például egy olyan konzorcium felelt, amelynek egyik tagja Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cégéé.

A DK közben jelezte: írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy kiderüljön, mi lett a rászorulóknak szánt pénz sorsa.

„Az Orbán-kormány korábban arra hivatkozva űzte ki a külföldi utalványforgalmazó cégeket, hogy elviszik az extraprofitot. A sajtó szerint most 7-8 milliárd forint fideszesített extraprofit tűnt el, vesztette el közpénz jellegét. A Demokratikus Koalíció szerint gyomorforgató, hogy a Fidesz már a szegény gyerekektől, nyugdíjasoktól és a rászoruló magyar családoktól sem szégyelli ellopni a milliárdokat. Ezért én írásbeli kérdéssel fordulok Orbán Viktorhoz, hogy megtudjuk, kinek a zsebébe került a rászorulók pénze” – mondta a párt alelnöke, Varju László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!