2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hét és fél után került rendőrkézre a kettős gyilkosság gyanúsítottja

Hét és fél év után elfogták a szikszói kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét. Egy idős házaspárt raboltak ki és gyilkoltak meg 2011-ben a saját házukban a borsodi városban. Székhez kötözött holttestüket a szomszéd találta meg. A nyomozás eddig nem vezetett eredményre, pár napja azonban letartóztattak egy 57 éves férfit, akinek a DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén.

  • Hét és fél után került rendőrkézre a kettős gyilkosság gyanúsítottja

Házhoz mentek a rendőrök Szikszón. Az 57 éves férfit a saját kapujában bilincselték meg. Azzal gyanúsítják, hogy 2011 áprilisában kirabolt és agyonvert egy idős házaspárt.

Több mint 7 éve indult el a nyomozás a szikszói kettős gyilkosság ügyében. A 83 éves férfit és 79 éves feleségét házuk melléképületében, két külön helységben székhez kötözve találták meg. Mindkettőjüket agyonverték egy baltával. Holttestüket 3 nappal később egy szomszéd fedezte fel, miután egy ideje nem látta őket a ház körül. A nyomozás során kiderült, hogy a tettes rendőrnek adta ki magát, így jutott be a házba.

„Az elsődleges nyomozási cselekmények elvégzése után egy aprólékos, több évig tartó nyomozati munka folyt, ami sajnos az elvárt eredményt nem hozta meg. 2016 év végén fordultunk a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályához, és kértük Petőfi Attila vezérőrnagy segítségét. Célunk az volt, hogy új szempontok alapján alapjairól kezdjük újra a nyomozást” – mondta Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettese.

A megismételt nyomozás során több száz embert hallgattak ki. A kiindulópont egy DNS minta volt, amelyet a házaspár megkötözéséhez használt anyagon találtak. Így jutottak el az 57 éves helyi férfihoz, aki jól ismerte a családot, korábban többször is járt a házban.

„A cselekmény idejére alibit nem tudott igazolni, egészen pontosan azt mondta, hogy szerettei körében, a családi házban tartózkodott, de ezt meg tudtuk cáfolni azzal, hogy az egyik lánya és közte sms kapcsolat jött létre a tárgyi időben. Márpedig valaki egy százegynéhány négyzetméteres házon belül a rokonaival sms-ezik az nem életszerű. Ezen kívül a genetikai szakvélemény készült el, mely megnyugtató módon azt igazolja, hogy az ő genetikai profilja teljes mértékben megegyezést mutat a helyszín a kötözőanyagokról rögzített anyagokkal” – erősítette meg Fülöp Attila, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője.

A gyanúsítottat csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Járásbíróság. A rendőrök még vizsgálják, hogy pontosan mit vitt el a házból, és hogy egyedül követte-e el a bűncselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!