2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hende: Hazugság a szocialisták közleménye + Videó

Hazugságnak nevezte Hende Csaba az MSZP közleményét, mely szerint egy 2003-ban létrejött megállapodás lehetővé tette, hogy 2006 őszén a honvédség tömegoszlatáshoz használatos eszközöket adjon a rendőröknek. Az ügyről készült részletes jelentést a jövő héten hozzák nyilvánosságra – közölte a Hír Televízió Rájátszás című műsorában a honvédelmi miniszter.

Hende Csaba a műsorvezető kérdésére felidézte: Juhász Ferenc MSZP-s országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter írásbeli kérdése után indította meg a vizsgálatot, hogy kiderüljön, miként adhatott át a honvédség tömegoszlató fegyvereket 2006 őszén a rendőrségnek. A vizsgálattal megbízott szakértők elvégezték a munkájukat, megállapításaikat a jövő héten hozzák nyilvánosságra – fűzte hozzá.

„Arra a kérdésre, hogy adott-e fegyvereket a honvédség a rendőrségnek, azt kell mondanom, hogy igen; ha azt kérdezi, hogy ezt jogszerűen tette-e, azt kell mondanom, hogy nem” – mondta Hende Csaba. Mint hangsúlyozta: a törvény a fegyverek átadását semmilyen körülmények között, senkinek az engedélyével nem teszi lehetővé.


Ismert, a Magyar Nemzet korábban már megírta, nem csak gránátokat és gránátvetőket adtak át a rendőrségnek a honvédség eszközeiből jogszerűtlenül a 2006-os tömegoszlatáshoz. A szocialisták ezt követően közleményt adtak ki, amiben az állt: nem felel meg a valóságnak a sajtóban megjelent, a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozó állítás.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, a vizsgálat – a 2006-os rendőrattakkal összefüggésben elkészült belső jelentés alapján – megállapítja Szekeres Imre MSZP-s honvédelmi miniszter politikai felelősségét, aki minden felelősséget vállal döntéséért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!