2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Helyi cégek segítik a rákos gyermekeket Miskolcon

Kórtermeket újítanak fel és műszerekre is jut a Miskolci kórház gyermekegészségügyi központjában az egyik magyarországi energiaital-gyártó adományából. 30 millió forinttal segítik az intézményt, amelyet a gyermekonkológiai osztály fejlesztésére használnak fel.

  • Helyi cégek segítik a rákos gyermekeket Miskolcon

Az új ablakok már a folyosón vannak, hamarosan beteszik őket a helyükre. Fokozatosan újítják fel a Miskolci Kórház Gyermek-egészségügyi Központjának kórtermeit. A régi berendezések még használhatóak ugyan, de már eljárt felettük az idő. Az ágyak, szekrények és a gyógyításhoz használt felszerelések cseréjére azonban már nem kell sokat várni. Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy az utóbbi két évben az adományozások száma az egyre inkább nő a kórházon belül – mondta a kórház vezetője.

A Gyermek-egészségügyi Központ a Terra Altrix Alapítvánnyal közösen idén novemberben szervezett jótékonysági estet. A helyi cégek támogatói jegyek megvásárlásával segítették az esemény alkalmával a kórházat. A gála annyira sikeres volt, hogy az egyik közeli vállalat végül harmincmillió forint adományt ajánlott fel a központ részére.

Igazából azon gondolkoztunk el, hogy nem elég nekik, hogy tényleg nap, mint nap nagyon komoly betegségekkel küzdenek, részt vesznek a szülők támogatásában, még olyan mindennapi gondokkal is meg kell küzdeniük, hogy akár egy-egy eszköz hiánya problémát jelent nekik. Azt gondoltuk, hogy ha ezen tudunk és módunkban áll, akkor igenis kötelességünk segíteni.– mondta Tóth Eszter Anna, a Hell Energy Magyarország Kft. PR-igazgatója. Az adományt és a kórház által hozzátett forrást a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály eszközeinek megújítására használják fel.

Elsősorban építészeti felújításokra használjuk majd fel, másodsorban pedig gépműszer vásárlásokra. Azt nagyon fontosnak tartom hozzátenni, hogy a menedzsmentnek van egy olyan törekvése, hogy az adománygyűjtéseket oly módon támogassuk, hogy amekkora összeget az adománygyűjtők összeszednek a különböző társadalmi forrásoktól, cégcsoportoktól, minimum hasonló nagyságrendben a kórház is hozzájáruljon ezekhez a beruházásokhoz– nyilatkozta Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. A Gyermekonkológiai Osztályon gyakran hónapokat is eltöltenek a gyerekek, az orvosi ellátás azonban a felújítások alatt is zavartalanul működik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!