2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Heisler kiosztotta Orbánt és Netanjahut

2017. július 19., szerda 22:20, frissítve: csütörtök 07:52

Nem hagyta szó nélkül a kormány Soros György-ös plakátkampányát a Mazsihisz elnöke, mikor beszédet mondott az izraeli miniszterelnökkel való találkozása után. Heisler András szerint Magyarországon a zsidók elkezdtek félni. Benjamin Netanjahu és az eseményen szintén részt vevő Orbán Viktor nem tértek ki a plakátokra beszédükben.

A magyar zsidó közösséghez, a Dohány utcai zsinagógába látogatott el szerda este Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Orbán Viktor kormányfő. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a múlt és a jövő összeköti a két országot. Heisler András ugyanakkor szóvá tette a magyar kormány Soros György elleni plakátkampányát.


„Napjainkban Magyarországon el lehetett indítani egy olyan totális propagandakampányt, amelynek nyelvi és kép eszköztára bennünk, zsidókban rossz érzéseket keltett. Lehet vitatni a kampány szándékait, de számomra egy dolog miatt vált biztosan elfogadhatatlanná: a zsidók Magyarországon elkezdtek félni. És ez olyan jelenség, amely mellett felelős zsidó vezető nem mehet el szótlanul, de felelős kormányfő sem” – fogalmazott Heisler András.

A Mazsihisz elnökének a plakátkampányt érintő bírálatára sem a magyar, sem az izraeli miniszterelnök nem reagált. Orbán Viktor beszédében kiemelte: Magyarországon él és a magyar nemzet része Európa második legnagyobb zsidó közössége. Szerinte Izraelt és Magyarországot összeköti a külső fenyegetéssel szembeni önvédelem és a terrorizmus elleni küzdelem. 

„Nem mese, hogy sikerülhet leállítanunk az intolerancia tömeges Európába szállítását. Ha akarjuk, nem mese, hogy az Európai Uniót meggyőzhetjük arról, hogy elismerje és tisztelje Izraelnek azokat az erőfeszítéseit és áldozatait, amelyekkel önmagán túl Európát is védelmezi. Nincs bennem kétség afelől, ha a militáns és terrorista csoportok átveszik a közel-keleti térség feletti irányítást, akkor Európának újabb és újabb inváziókkal kell szembenéznie. Olyan időket élünk, amikor Izrael és Európa és benne Magyarország biztonsága összekapcsolódik” – mondta a miniszterelnök.

Benjamin Netanjahu beszédében azt mondta: a tradicionális antiszemitizmus mellett megjelent egy új, anarchista antiszemitizmus is, amely a radikális iszlámmal ölelkezik össze.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!