2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Hegedüs: Kész vagyok lemondani, akár a mai napon

,

2016. február 8., hétfő 17:10, frissítve: hétfő 17:12

Feloszlatná az Országos Roma Önkormányzatot annak elnöke. Hegedüs István közölte: a következő közgyűlésen javasolja majd, hogy az ORÖ oszlassa fel magát, ehhez a képviselők minősített többségének támogatására lenne szükség. A szervezet rendes közgyűlését egyébként a költségvetés miatt február 15-ig mindenképp összehívják.

Nótázva indították a hetet az Országos Roma Önkormányzat hivatalában az elnök hívei. Hegedűs Istvánt ugyan január közepén megpuccsolták a miniszterelnök romaügyi biztosának, Farkas Flóriánnak az emberei, de a döntést a kormányhivatal jogsértőnek minősítette. Az ORÖ hivatalvezetőjének leváltását nem kifogásolta a kormányhivatal. Buri Edina mégsem hajlandó távozni. „Mind az elnök úr és személyem ragaszkodunk ahhoz, hogy nem tartjuk azt a gyűlést törvényszerűnek, ennek keretében nem fogadjuk el azt a határozatot, amiben a felmentésemről döntöttek, így a másik fél forduljon bírósághoz vagy jogorvoslatért a kormányhivatalhoz, és ha lesz döntés, akkor annak megfelelően fogunk eljárni” – mondta az Országos Roma Önkormányzat volt hivatalvezetője.

Az elnök február 15-ig újabb közgyűlést hív össze. Hegedűs István kész arra, hogy önként távozzon.

A romák felzárkóztatását segítő foglalkoztatási szövetkezet pénzügyi visszaélései miatt egyelőre 140 millió forint állami támogatást kell visszafizetnie az önkormányzatnak. De ez nem a végösszeg, több vizsgálatot még nem zártak le.

A sajtótájékoztatón Buri Edina utódja ismét megpróbálta átvenni a hivatalt. Az ideiglenesen megbízott hivatalvezető a foglalkoztatási szövetkezetnél feltárt szabálytalanságokért Hegedűs István tette felelőssé. A részben uniós forrásból finanszírozott szövetkezet pénzügyei miatt Brüsszel újabb vizsgálatot indíthat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!