Hazaáruló, takarodj – így fogadták Gyurcsányt Orosházán + Kép + Videó

RÁ, 2012. június 20., szerda 10:45, frissítve: szerda 11:30
Külön-külön a Fidesz és a Jobbik is tüntetett kedden este Orosházán Gyurcsány Ferenc ellen, aki egy lakossági fórumra érkezett a Békés megyei városba. A helyi Fidesz szerint Gyurcsány kormányzása alatt a Békés megyében élők helyzete kilátástalanná vált. A jobbikosok szerint pedig a bukott kormányfő leírta magát, és kormányzása alatt már bebizonyította, hogy nem tud semmit tenni az országért.

„Hazaáruló! Takarodj!” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel fogadták Gyurcsány Ferencet Orosházán a jobbikosok. Szerintük a volt szocialista miniszterelnök leszerepelt politikus, és kormányzása alatt már bebizonyította, hogy nem tud semmit tenni az országért.

– Véleményem szerint az ország legnagyobb problémája, hogy a lakosság devizában adósodott el. Az az ember, akinek a svájci jegybank többször is felhívta a figyelmét, hogy ne folytassák a devizahitelezést, mert nem Magyarországnak találták ki, és ez az ember aztán nyíltan be is vallja, hogy nem csináltak semmit, véleményem szerint ez a legnagyobb bűn, amit egy kormányfő elkövethet – nyilatkozta a Hír TV-nek a Jobbik orosházi önkormányzati képviselője, Németh Róbert.

Keresd meg Gyurcsány szakdolgozatát! címmel kedden indított játékot az MNO.
Míg a jobbikosok hangos „hazaáruló” bekiabálásokkal, a helyi Fidesz néma tüntetéssel várta a Demokratikus Koalíció elnökét. A jobboldali pártok szerint Gyurcsány nem kívánatos Orosházán. Szerintük az, hogy egy új pártban politizál, nem változtat azon, hogy a kormányzása ideje alatt a Békés megyében élők helyzete teljesen leromlott.

Fotó: MTI


– Gyurcsány Ferencre jellemző az a maximalizmus, ami az ő egyéniségét jellemzi, hogy a célratörés érdekében bármire képes. Éppen ebből kifolyólag be is vallotta, hogy mindig hazudtak. Tulajdonképpen a magyar népet hazudtolta meg, és ezt a politikáját sajnos kivitte a nyugat-európai politikai színtérre is – jelentette ki Demalcsik Ferenc, az egyik helyi Fidesz-tag.

A demonstráció békésen zajlott, a száz tüntetőre több tucat rendőr felügyelt. A Demokratikus Koalíció által szervezett fórumon mintegy ötvenen voltak kíváncsiak Gyurcsány Ferencre.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés