2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Havi 1,8 milliót visz haza az Erzsébet-táborok vezetője

2017. augusztus 11., péntek 19:40, frissítve: péntek 20:13

Összesen havi 1,8 millió forintot keres az Erzsébet-táborokért felelős alapítvány főtitkára. Hornyák Tibornak így csaknem két havi fizetésébe került az a Balatonhoz közeli luxusvilla, amit napi 110 ezer forintért bérelt. A vezetőt az MSZP lemondásra szólította fel, Hornyák költekezését pedig már a Fidesz is elfogadhatatlannak nevezi.

A miniszterelnökség helytettes államtitkára tartott idegenvezetést a Parlamentben annak a 220 kárpátaljai gyereknek, akik egy hétig nyaralnak a zánkai Erzsébet-táborban.

Az Erzsébet táborokért felelős alapítvány főtitkára pedig lazított. Hornyák Tibor egy monoszlói 4 hálószobás, medencés luxusvillából járt dolgozni az elsősorban rászoruló gyerekeket üdültető táborokba. A ház bérleti díja napi 110 ezer forint. Hornyák szerint a családjának 35 napra, saját költségen, 15% kedvezménnyel vette ki a villát. Így is legalább 3, 2 millió forintot fizethetett a nyaralóért. Ez csaknem 2 havi fizetése. Hornyák Tibor ugyanis az RTL Klubnak azt írta: összesen havonta nettó 1 millió 850 ezer forintot keres.

Bár a táborokat költségvetési forrásból szervezik, Hornyák Tibor nem állami alkalmazott, a fizetése nagy részét a táborokért felelős alapítványtól kapja. Az MSZP szerint mégis elfogadhatatlan, hogy ennyit keres. A költekezését sem nézik jó szemmel, és vizsgálják a feljelentés lehetőségét.

„Ha még van benne becsület, egy szikrányi becsület, akkor magától mondaná azt, h megköszöni az eddigi lehetőségét, megköszöni hogy dolgozhatott az alapítványnál, megköszöni azt, hogy ebben a programban részt vehetett, és magától mond le” – hívta fel a figyelmet Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő.

Az Erzsébet-táborokért felelős emberi erőforrások minisztériumánál töretlen a bizalom Hornyák Tiborban. Pedig az urizálást még a Fideszben is rosszallják. „Elfogadhatatlan, hogy valaki ezt a nemes kezdeményezést egy ilyen dologgal beárnyékolja, tehát én nem fogadom el, felháborítónak tartom és elítélem a történteket” – jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Nem szeretném kommentálni, köszönöm szépen.

– az Erzsébet táborozókat köszöntő helyettes államtitkárnak sem Hornyák Tibor költekezéséről, sem a vezető esetleges lemondásáról nem akart nyilatkozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!