2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Hatezer gyereknek tartott előadásokat a Szent Ferenc Alapítvány

Huszonötödik évfordulóját ünnepli a Szent Ferenc Alapítvány. A Papp László Sportarénában nagyjából 6000 gyereknek tartottak előadásokat. A programot a Családok éve keretein belül szervezték.

  • Hatezer gyereknek tartott előadásokat a Szent Ferenc Alapítvány

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak az iskolásoknak a Papp László sportarénában. A rendezvényen rengeteg, majdnem 6000 gyerek vett részt egészen a kisiskolás korosztálytól, gimnáziumig.

„Ahhoz, hogy ne csak veled, hanem neked is jobb legyen a világ, ezen próbálunk dolgozni a kormányban, a családügyi államtitkárságon. És ezért lett ez az év a családok éve, ahogy láthatjátok kétoldalt a 18-at. 2018 a családok éve. Sokféle család van, ahogy körülnézek ez is olyan, mint egy nagycsalád. Sok rendezvényt támogattunk, de ahogy nézem, biztos, hogy ez dobogós lesz azok közül, amiket a legszívesebben támogattunk” – fogalmazott a családpolitikáért felelős államtitkár-helyettes, Beneda Attila. A családpolitikáért felelős államtitkár helyettes arra bíztatta a nézőtéren ülő gyerekeket, hogy tegyenek és küzdjenek mindenért, ami jó és előreviszi őket.

A rendezvény apropója, hogy a Böjte Csaba által alapított Szent Ferenc Alapítvány idén ünnepli 25. évfordulóját. „Kicsik vagyunk, gyengék vagyunk, sokszor elesünk, botladozunk, de egymás számára Isten ajándékai vagyunk. És nagyon-nagyon fontos, hogy érezzem azt, hogy Isten testvéreket társakat küldd nekem akinek megfoghatom a kezét. És talán ez lenne az egyik legfontosabb dolog, hogy ne egyedül! Merjünk közösen, együtt” – jelentette ki a Ferences rendi szerzetes.

Ezért hozta létre a Szent Ferenc alapítványt, ahova rengeteg gyereket fogadott be és nevelt fel, akikből azóta felnőtt emberek lettek és akik közül néhányan színpadra is léptek a sportarénában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!