2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Határozat mondhatja ki: drága és felesleges volt

Elfogadta a magán-nyugdíjpénztári rendszer visszásságairól szóló jelentést a kormány, így országgyűlési határozat mondhatja ki, hogy drága és felesleges volt a rendszer bevezetése és működtetése.

Mint azt korábban megírtuk, csaknem 6 milliárd forintos mínuszban zártak tavaly a magánnyugdíjpénztárak.

A dokumentumból kiderül, hogy a legtöbb esetben multinacionális hátterű pénztárak 12 év alatt 850 milliárd forinttal rosszabb eredményt értek el, mint amennyit állampapírokba fektetve produkált volna a rendszer. Ebből az összegből 10 év alatt 50 százalékkal magasabb gyest vagy gyedet, vagy 20 százalékkal nagyobb családi pótlékot lehetett volna kifizetni.

Mint azt megírtuk, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) múlt heti sajtóbeszélgetésén elhangzott, hogy az öt legnagyobb pénztár tízéves tevékenységét átvilágító Kehi-vizsgálat megállapította: a kötelező magánnyugdíjpénztárakat működtető magántársaságok a pénztártagokat megkárosítva jártak el és pazarló módon gazdálkodtak. Az is kiderült, hogy a pénztárak rossz teljesítménye mögött gyakran bűncselekmények állnak, sőt azok minősített esete, a bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette sem zárható ki.

Május 12-én a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy napokon belül nyomozás indulhat három magánnyugdíjpénztárral – az Aegonnal, az AXA-val és az Erstével – szemben a Kehi feljelentése nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!