2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hatalmas veszteséggel zárt a debreceni stadion üzemeltetője

,

2016. június 3., péntek 11:36, frissítve: szombat 07:35

Több mint 70 millió forintos veszteséggel zárta a múlt évet a debreceni Nagyerdei Stadiont üzemeltető cég. A kft. kommunikációs igazgatója azt mondta, 2015 a beruházások éve volt, és hitelből is folytatták a debreceni stadion fejlesztését.

2014 májusában vált valóra a debreceni szurkolók több évtizedes álma: új stadiont kapott a DVSC. Az aréna üzemeltetését az önkormányzat és az egyetem, illetve a futballklub cégeiből álló konzorcium végzi. Az első teljes pénzügyi évben a létesítmény 71 millió forintos mínuszt termelt.

A stadion csak az első meccseken telt meg. Bár a DVSC bronzérmes lett a bajnokságban, az átlagnézőszám 3000 volt az előző szezonban. „2015 második felétől működik Kelet-Magyarország legnagyobb zenés szórakozóhelye, a Hall a Nagyerdei Stadion épületében. 2016-ban már 12 hónap teljes működését könyvelhetjük el innen” – jegyezte meg a Nagyerdei Stadion kommunikációs igazgatója.

Magyarország legnagyobb egyetemi buliját, a Campus Partyt is tíz év után helyezték át a Lovardából a stadionba, valószínűleg azért, hogy ezzel is javítsanak az aréna kihasználtságán. A Campus Partyt egyébként a stadiont üzemeltető konzorcium egyik tagvállalata szervezi, miként a Campus Fesztivált is, amelynek 2014 óta szintén a stadion és környezete ad otthont. Az üzemeltetők az idén már jobb évet várnak.

„A stadion keleti szárnyában működik egy sportterápiás diagnosztikai laboratórium és rendelőintézet, hamarosan készen leszünk a DVSC szurkolói sörözőjével. A mi költségünkön valósult meg a DVSC áruháza. Ez 2015 üzleti eredményét negatívan befolyásolta, de beruházási szakaszként értékeljük azt az évet. A működésünk stabil, biztonságos és perspektivikus” – tette hozzá Krecz Tibor, az MSE Kft. kommunikációs igazgatója.

Az üzemeltetőnek nemcsak a hiánya volt magas, hanem a tartozása is: összesen 319 milliós kintlevősége volt a konzorciumnak a múlt év végén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!