2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Hatalmas veszteségeik vannak a gyümölcstermesztőknek

A gyümölcstermés 80–90 százalékát vitte el a februári és a húsvéti fagy a Dél-Alföldön. Biztos kárenyhítésre csak azok a termelők számíthatnak, akik legalább egy hektáron gazdálkodnak.

A februári fagy a baracktermés 80 százalékát elvitte a térségben. A cseresznye és a meggy a februári hideget még túlélte, de a húsvéti fagyot már nem. A termelők május 15-éig jelenthetik be a kárt. Pénzre csak azok számíthatnak biztosan, akiknek legalább egy hektár gyümölcsösük van. Kocsis László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetőhelyettese elmondta: a kisebb területtel rendelkezőknek a területalapú támogatás beadásakor kell jelezniük kárukat, és ha kárt szenvedtek, a hozamkiesés bizonyos százaléka után minimum 30 százalék kárenyhítést kapnak. A másik lehetőség a biztosítási díj támogatása, amely a díj 65 százaléka lehet maximálisan, közölte Kocsis László.

A fagy a szőlőt és az almát sem kímélte. Becslések szerint ott 50–70 százalék a terméskiesés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!