2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hatalmas öngól lehet a KDNP-s Hollik érvelése

2017. június 4., vasárnap 14:04, frissítve: vasárnap 15:23

Politikai ellenfelei támadására használta fel a nemzeti összetartozás napját Hollik István.

A KDNP képviselője vasárnap azt mondta: a nemzet szégyenfalán van a helye Gyurcsány Ferencnek, Botka Lászlónak és Vona Gábornak, amiért nem szavazták meg 2010-ben a külhoni magyarok kettős állampolgárságát lehetővé tevő törvénymódosítást. Gyurcsány Ferenc akkor még szocialista képviselőként nemmel szavazott, de Botka László és Vona Gábor – Hollik István állításával ellentétben – nem volt ott a szavazáson. A Fidesz- és a KDNP-frakció két-két tagja egyébként ugyancsak nem volt jelen, így Hollik érvelése alapján ők sem támogatták a törvényt. A többi között nem volt ott Simicskó István jelenlegi honvédelmi miniszter, Aradszki András és Völner Pál jelenlegi államtitkár sem.

– Ha valakinek fontos a nemzet határokon átívelő újraegyesítése, annak azt gondolom, hogy kutya kötelessége egy ilyen szavazáson igen gombot nyomni. Ezek a politikusok nem támogatták a nemzetek, a magyarság határokon átívelő újraegyesítését. Azért, mert nem támogatták a kettős állampolgárságról szóló törvényt.
– Hármójuk közül egyébként egyedül Gyurcsány Ferenc szavazott nemmel.
– Tehát a parlament szabályai szerint ez a három ember nem támogatta ezt a törvényt – jelentette ki a KDNP országgyűlési képviselője.

Jobbik: Orbán Csíksomlyó helyett Cardiffot választotta

A Jobbik közleményben reagált Hollik István szavaira. Arra emlékeztetnek, hogy 1990-ben a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor és pártja látványosan kivonult a Parlament ülésterméből, amikor Trianonra kellett volna emlékezni. Szerintük hasonlóan cselekedett a Fidesz és a KDNP akkor, amikor a héten elutasították, hogy a századik évforduló Trianon-emlékév legyen.

A Jobbik emlékeztetett arra is, hogy Vona Gábor volt az egyetlen kormányfőjelölt, aki elzarándokolt a magyar összetartozás egyik legfontosabb eseményére, a csíksomlyói búcsúba, mert Orbán Viktor inkább a cardiffi BL-döntő díszpáholyát választotta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!