2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hatalmas fejlesztésről állapodott meg Orbán

,

2015. október 9., péntek 14:26, frissítve: péntek 20:12

Új sportcsarnokot és uszodát is kap Kaposvár – a kormányfő 120 milliárdos fejlesztési programot jelentett be a városban. Orbán Viktor régi szerelmének nevezte Kaposvárt, a miniszterelnök szerint ehhez kötötte az elmúlt évek adósságátvállalását.

A többi közt négysávos új gyorsforgalmi út is épülhet ennek az aláírásnak köszönhetően. A Modern Városok Program keretében ezúttal Kaposvárral kötött megállapodást a kormány.

A pénzből jut majd közműfejlesztésre, és megújulhat a városi színház és a kemping is. Orbán Viktor beszédében azt is kiemelte, hogy az elmúlt években mintegy 20 milliárdos adósságot vett le a kormány a város válláról és csaknem 40 milliárd jutott fejlesztésre. A somogyi megyeszékhelyen most új uszoda és sportcsarnok is épülhet. „Természetesen ilyenkor olimpiai aranyak szoktak végigfutni a szemünk előtt, de valójában sem az uszodát, sem a sportcsarnokot nem az élsportnak építjük, az élsport csak végeredmény, valójában a gyerekeknek építjük, valójában az utánpótlásnak építjük, az egészséges életmódnak, meg a szülőknek is építjük, ami aztán jó esetben eredményez egy-egy város számára olimpiai bajnokot és sok élsportolót is” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Szita Károly polgármester várostörténeti pillanatnak nevezte a megállapodást, amely hosszú távra meghatározza Kaposvár jövőjét. „A mai megállapodás megadja annak a lehetőségét, hogy azok is munkához jussanak, akik eddig nem tudtak, és nemcsak a kaposváriak, hiszen a dolgozóknak a fele a város környékéről jár be. Vagyis a kormány és Kaposvár céljai változatlanok, és ez nem kevesebb, mint a teljes foglalkoztatottság, tudjuk, mit akarunk, turizmus, gépipar, mezőgazdaság, ezen a három területen várjuk a munkahelyek létrejöttét” – jelentette ki Szita Károly.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta: a tervek csak akkor valósíthatók meg, ha a gazdaság jól teljesít.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!