2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Hárommilliárddal árazott a kormány fölé Tiborcz üzlettársa

Hír TV

2017. május 28., vasárnap 15:44, frissítve: vasárnap 19:04

A kormány 8,5 milliárd forintot fordított volna a volt ipari minisztérium épületének helyén épülő közpark felszín alatti munkálataira, de közbeszerzésen ennél 3,2 milliárd forinttal több, 11,7 milliárd volt a legolcsóbb árajánlat – tudta meg a Hír TV online a közbeszerzés dokumentációjából.

Ezt egy olyan konzorcium adta, amelyben fő szereplő a közbeszerzéseket nagy erőkkel nyerő, a Várkert Bazárt is felépítő WHB. Ez az a cég, amely a sorozatos botrányokat követően megvásárolta a miniszterelnök vejétől, Tiborcz Istvántól a botrányos közvilágítási projekteket elnyerő Elios Innovatív Zrt.-t.

A Paár Attila vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég jelenleg az úszó-vb Duna menti műugrótornyát építi milliárdokért. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cégével, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel közösen építik a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát.

Konzorciumi társa pedig az a Garage Ingatlan, amely már másik 467 közbeszerzést elnyert a Széllkapu projekttel kapcsolatban – a Magyar Építővel közösen.

A kormány a túl magas ajánlatokra tekintettel csütörtökön nyilvánította érvénytelenné a Millenáris Széllkapu Kft. közbeszerzését. A közbeszerzési dokumentációból az is kiderül, hogy a másik ajánlatot a KÉSZ Építő Zrt. adta, csaknem 800 millióval drágábban, 12,59 milliárdért. Utóbbi cég is jól fut a közbeszerzéseken.

A közbeszerzés a közpark kialakításának felszín alatti munkáira vonatkozik. Egy 500 férőhelyes mélygarázs kialakítására, a park alapjainak elkészítésére, a tereprendezésre és a közművesítésre. Egy száz méter hosszú, a Fény utca vonalán húzódó közúti aluljáró és két, vendéglátásra szolgáló épület kialakítása a feladat része a kiírás szerint.

Az eredménytelenség miatt megismétlik a közbeszerzést, várhatóan gyorsított eljárásban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!