2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Három évet kapott a kamionos gázoló

2017. május 23., kedd 18:03, frissítve: kedd 22:03

Első fokon három év fogházat kapott az a lengyel kamionos, aki három Loki-szurkoló haláláért felelős. Az ítélet nem jogerős, a vád és a védelem is 3 nap gondolkodási időt kért.

Teljesen összeroncsolódott a szurkolók autója a tavaly februári balesetben. A négy debreceni drukker a Békéscsaba elleni meccsről utazott hazafelé, amikor a szemből érkező lengyel kamion pótkocsijának kereke elszabadult és nekicsapódott az autójuknak. Átsodródtak a szemközti sávba, ahol frontálisan ütköztek egy másik kamionnal. Három huszonéves szurkoló meghalt, negyedik társuk pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A lengyel sofőrt halálos közúti baleset okozásáért állították a berettyóújfalui bíróság elé. Az ügyész az enyhítő körülményekre is felhívta a bíró figyelmét az ítélethirdetés előtt.

„A személyi körülményeit, a Magyarországon a balesetet megelőző két éven belüli tiszta közlekedési előéletét, illetve a büntetlen előéletét” – közölte Telek Zsolt, a Debreceni Járási Ügyészség ügyésze.

Súlyosító körülménynek minősült, hogy a vádlott észlelte a hátsó kerék lötyögését, azt ki is cserélte, de figyelmen kívül hagyta, hogy a csavarok veszélyesen rossz állapotúak voltak. A kerékcsere után a megengedett 70-nél gyorsabban, 91 km/h-s sebességgel haladt.

Mivel a tragédia kettőnél több halálos áldozatot követelt, a lengyel kamionos kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatott. Ilyen esetekben a bíróság a középmértéket, azaz az öt évet veszi alapul.

„A bíróság összevetve valamennyi bűnösségi körülményt, attól alacsonyabban, három évben határozta meg a szabadságvesztés mértékét” – mondta Pál Krisztina, a berettyóújfalui bíróság tanácsvezető bírója.

A büntetést fogházban kell letöltenie a sofőrnek, ha az jogerőre emelkedik. Egyelőre sem az ügyész, sem a vádlott nem fellebbezett. Mindketten három nap gondolkodási időt kértek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!